Stig Salming: "Tungt och jäkligt tomt"

Stig Salming sörjer sin lillebror Börje Salmings bortgång. Stig, 75, fanns vid Börjes sida när han somnade in. –Ja, vi fick ta avsked på ett fint sätt. Trots allt elände fick vi det i alla fall, säger han till Aftonbladet.

Stig Salming, längst till höger, under hockeygalan förra veckan. Arkivbild.

Stig Salming, längst till höger, under hockeygalan förra veckan. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Ishockey2022-11-25 16:34

Stig Salming bor i Gävle men berättar för Aftonbladet att han var på väg till Stockholm i andra ärenden och skulle hälsa på sin bror i torsdags eftermiddag.

Men på morgonen ringde telefonen.

– Det var Pia (Börjes fru) och hon sade att det var bråttom. Jag hann dit till klockan 11 och 45 minuter senare tog han sitt sista andetag, berättar Stig Salming.

Stig Salming var med på den stora hockeygalan i Stockholm förra torsdagen och när han lämnade huvudstaden efteråt hade familjen fått besked om att Börje Salming inte hade lång tid kvar.

– ”Inte längre än tre veckor” var vad de sade när jag åkte därifrån i lördags. Nu kom det inom en vecka. Det har gått fort utför sedan han kom hem från Toronto. Ja, vad kan man säga? Det är tungt och jäkligt tomt, säger Stig Salming till Aftonbladet.

Börje Salming fick motta mäktiga hyllningar de sista veckorna i sitt liv både i Toronto och i Stockholm.

– Nummer ett så var det Börjes egen vilja att komma iväg. Han har gjort exakt det han ville göra och det är jättefint att kunna göra på det fina sättet. Det är så behjärtansvärt och fint med alla hyllningar. Det går inte att få mer hyllningar än det Börje har fått med sig, säger Stig Salming.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!