Stjärnan efter comebacken: "Älskar att spela här"

Adam Tambellini gjorde som förra gången han var i Karlstad – två mål. Det ledde till seger för Rögle mot Färjestad, 3–0. –Jag har jobbat hårt för att behålla matchformen, säger kanadensaren som var tillbaka i spel efter sju omgångars skadefrånvaro.

Rögles Adam Tambellini, mitten, firar ett av sina två mål mot Färjestad.

Ishockey2022-03-15 21:22

Färjestad jagar en plats bland de sex bästa i SHL-tabellen och en direktplats till kvartsfinal.

Rögle siktar högre än så, mot serieseger och hemmaplansfördel genom hela ishockeyslutspelet.

När de grönvita lagen drabbade samman för fjärde och sista gången i grundserien var det skåningarna som jagade bäst – och 3–0-segern innebär återtagen serieledning.

Adam Tambellini var tillbaka efter skada och sju missade SHL-matcher.

Ringrostig? Inte särskilt.

Kanadensaren gjorde ledningsmålet i powerplay i första perioden och avgjorde matchen när han slog till igen i numerärt överläge i tredje perioden.

I och med de två fullträffarna har han gjort fem mål mot Färjestad den här säsongen.

– Jag älskar att spela här. Skönt att vara tillbaka. Det brukar ta lite tid att komma ikapp när man har missat en del matcher men det kändes bra. Sedan är det flera faktorer som ligger bakom målen, det är inte bara jag, säger 27-åringen.

Som serieledare är Rögle förstås en av de stora guldfavoriterna inför det stundande SM-slutspelet.

– Vi har gjort ett bra jobb hittills. Vi har många olika spelartyper och ett riktigt djupt lag. Jag gillar vad vi har men vi kan inte ta något för givet, säger Tambellini.

Siktar på guld

Den 19-åriga målvakten Calle Clang är rakare när han får frågan om hur långt han tror att Rögle når.

– Guld.

TT: Det säger du utan tvekan?

– Jajamen.

Nollan mot Färjestad var Clangs första i SHL. Han avstyrde 34 försök från hemmalaget – Rögle gjorde sina tre mål på 18 skott – men tyckte ändå att det var relativt smärtfritt.

– Jag gjorde väl ett par vassa räddningar men det var mycket skott utifrån med fri sikt. Då är de flesta målvakter bra. Försvaret var outstanding, säger Clang.

Prestationen och den hållna nollan gav mersmak.

– Fantastiskt kul. Det är något man har drömt om sedan man var liten. Och skönt att svettas lite, säger Clang.

För trubbigt

Färjestad inledde bra och skapade bitvis ett kraftigt tryck mot gästernas mål i tredje perioden men var för trubbigt i de avgörande situationerna.

– Rögle är ett etablerat topplag och vi spelar jämnt med dem. Vi gör en relativt bra match. De gör några individuella prestationer som leder till mål. Vi skulle ha behövt något av det slaget, säger tränaren Tomas Mitell.