Stjärnan stannar hos VH-konkurrent: "Fått erbjudanden"

Den 37-årige stjärnforwarden Martin Thörnberg kunde ha lämnat HC Dalen under de sista dagarna av övergångsfönstret – men valde att stanna. "Jag känner mig ganska trygg här", säger han inför matchen mot Vimmerby.

Martin Thörnberg blev klar i HC Dalen och möter Vimmerby på onsdag kväll.

Martin Thörnberg blev klar i HC Dalen och möter Vimmerby på onsdag kväll.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-02-16 21:00

Med över 500 SHL-matcher, drygt 200 KHL-matcher och tre VM för Sverige på meritlistan är Martin Thörnberg givetvis en av de allra bästa spelarna i Hockeyettan. En titt på poängligan i den södra Allettan visar att Dalen-stjärnan ligger på delad andraplats där, med 14 poäng på elva matcher. Det är bara Mörrums poängkung Marcus Paulsson som gjort fler (16). 

Ändå känner sig Thörnberg inte hundraprocentig. 

– Jag hade corona tidigare och var ganska risig. Jag var hemma i tre veckor och känner mig inte riktigt helt återställd efter det. Man har ju alltid bråttom och vill komma tillbaka till spel så fort som möjligt, men nu med facit i hand hade det kanske varit bättre att ta det lite lugnare. Just nu känns det helt okej, det är ingen toppform än, säger han. 

Någon toppform är det inte heller för hans lag i nuläget. Dalen har två raka förluster, där den senaste mot tabelljumbon Skövde sticker ut. Thörnberg och gänget föll med 2–1 efter straffar. 

– Vi har haft två sämre prestationer och tappat lite av enkelheten som vi hade i början. Man måste klara av att till exempel slå sarg ut och även om det låter klyschigt så är det viktigt när det gäller hockey. Att känna av hur man ska spela och kunna anpassa sig, säger Thörnberg och fortsätter:

– Jag själv har också varit dålig och tappat puckar. Sen är det viktigt för mig att visa vägen med tanke på min rutin. Men vi är många som deltar och som vill hjälpa till.

På onsdag väntar ett tufft test, när Vimmerby Hockey besöker Smedjehov i Norrahammar. VH har fått det mesta att klaffa på sistone och har sex raka segrar bakom sig. 

– Det är ett lag som trycker på gasen från start och som hittat rätt. Det är dit vi också vill komma nu, menar Thörnberg. 

Dalen fick till slut behålla 37-åringen, som hade möjlighet att röra på sig innan övergångsfönstret stängde (15 februari). 

– Nej, det var aldrig aktuellt att lämna. Jag känner mig ganska trygg här och har kul med laget. Jag har fått en del erbjudanden de senaste dagarna, men nej. Vi har fortfarande mycket att spela för. 

Vad tycker du om kvalitén på lagen i Allettan?

– Bra, tycker jag. Det finns så klart brister, men överlag är det bra fart och många roliga matcher, avslutar Thörnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!