Stjärnbacken tvåmålsskytt när Florida vann

Florida putsade till statistiken när de tog hem sin nionde raka vinst då man besegrade Winnipeg på fredagen. Samtidigt, drygt 260 mil norrut, hedrades en bortgången legendar med en tyst minut, innan Montreal krossades på hemmais i en 0–3-förlust mot NY Islanders.

Floridas Gustav Forsling (42) efter ett av sina två mål mot Winnipeg.

Ishockey2022-04-16 05:37

Sedan tidigare slutspelsklara Florida hade en kul dag på jobbet med chans till två hattrick. Först genom Jonathan Huberdeaus två mål i första perioden följt av backen Gustav Forslings två mål i andra perioden, det ena bara fem sekunder efter en utvisning.

– Det är kul att göra mål, det vill jag fortsätta göra. Det är inte varje dag jag kommer ut från utvisningsbåset på det där sättet heller. Jag tror att det måste ha varit mitt första backhand-mål någonsin, så det kändes väldigt bra, säger Gustav Forsling efter matchen, enligt nhl.com.

Inte helt oväntat blev både han och Huberdeaus utsedda till matchens lirare.

Tappert försök av Winnipeg

Det var tufft för Winnipeg att stå emot Florida på bortais. Visserligen fick de till 31 skott på mål, men Floridas Sergej Bobrovskij släppte bara in ett av skotten, från Winnipegs danska stjärna Nikolaj Ehlers, en dryg minut in i sista perioden.

Men det gjorde varken till eller från för spänningen då Florida bara sekunder senare skyfflade in 6–1, följt av ett sista mål några minuter senare, med assist av Patric Hörnqvist.

Matchen slutade 7–1 till Florida. Lagets nionde raka seger blev också den 53:e av 74 spelade matcher. Bara Colorado har fler vinster med sig denna NHL-säsong, och leder ligan med 54 vunna matcher.

Hedrade Bossy

Nattens andra match, mellan New York Islanders och Montreal, inleddes med en tyst minut för NHL- och Islanders-ikonen Mike Bossy, som nyligen avlidit efter en tids svår sjukdom, 65 år gammal.

Efter det att startsignalen ljudit tog det 44 minuter och 25 sekunder av speltid innan den första pucken satt i nät. Matchen slutade till sist 3–0 till New York-lagets favör.