Stjärnduon vände tillbaka till VH – nu är de i Allsvenskan

Obegripligt, ofattbart, otroligt. Christoffer Thörngren och Jakob Heljemo hade precis som de flesta andra spelare i VH svårt att faktiskt ta in vad som precis hade hänt. Vimmerby till Allsvenskan. "Ärligt talat...det här hade jag inte trott när jag kom tillbaka", säger Heljemo med ett stort leende i omklädningsrummet.

Christoffer Thörngren och Jakob Heljemo kom hem till moderklubben inför allettan. Nu var de med och förde upp laget i Allsvenskan.

Christoffer Thörngren och Jakob Heljemo kom hem till moderklubben inför allettan. Nu var de med och förde upp laget i Allsvenskan.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-04-20 20:08

Trodde ni att ni skulle stå här som allsvenska spelare när ni anlände i december?

– Nej, det trodde jag inte. Visst märkte man direkt att det var riktigt hög nivå på träningarna och att spelarna var riktigt bra, men att det skulle gå så här bra, nä..., säger Thörngren, som tidigare är svensk mästare i HV.

Kvalserien har han dock mestadels fått följa vid sidan av på grund av skada. 

– Det har varit sjukt jobbigt att inte kunna spela. 

Vad är det för skada?

– Ett knä. Jag ska faktiskt till Västervik nu i veckan. Vi får se vad de kommer att göra. 

Jakob Heljemo har däremot i allra högsta grad spelat – och bidragit med väldigt mycket till avancemanget. 

– Det är otroligt, helt otroligt att vi gick hela vägen. Det ska nästan inte gå. Det är magiskt, säger han och skrattar. 

Det här är en av karriärens höjdpunkter.

– Det är jäkligt speciellt och extra kul med tanke på att vi är så många egna produkter. Det är väl nio-tio spelare som har VH som moderklubb. Jag tror att det har en inverkar på varför det har gått så bra. 

Till sist. Kommer ni spela vidare i Vimmerby?

– Det är helt klart ett alternativ, men just nu vet jag faktiskt inte hur det blir. Jag har inget kontrakt, säger Heljemo. 

Samma svar ger Thörngren. 

Hur det än blir. Det här blir ett minne för livet, då klubben de fostrats i fixade en allsvensk biljett. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!