Stjärnor återvänder till Djurgården – i sommar

Marcus Krüger och Daniel Brodin återvänder till Djurgården. Duon har skrivit på kontrakt till 2026 och ansluter till sommaren.

Marcus Krüger jublar med lagkamraterna Daniel Brodin och Andreas Holmqvist i en elitseriematch mellan Djurgården och HV71 från 2011. Arkivbild.

Marcus Krüger jublar med lagkamraterna Daniel Brodin och Andreas Holmqvist i en elitseriematch mellan Djurgården och HV71 från 2011. Arkivbild.

Foto: NIKLAS LARSSON / TT

Ishockey2022-01-31 09:16

Såväl Krüger som Brodin, båda 31 år gamla, har skrivit på varsitt fyraårskontrakt som träder i kraft till sommaren, meddelar Djurgården på sin hemsida.

"Marcus och Daniel är förutom två väldigt kompetenta hockeyspelare också två mycket tydliga Djurgårdsidentiteter och starka informella ledare", kommenterar Djurgårdens tf sportchef K-G Stoppel och fortsätter;

"Jag har under en tid uttryckt att vi tappat lite av vår identitet och vår kärngrupp de senaste åren. Det här blir därför två väldigt viktiga pusselbitar i den resa som vi är inne på, med att bygga och förädla Djurgården Hockey."

Krüger spelade senast för Djurgården 2010-11 och ansluter från schweiziska ZSC Lions. Brodin lämnade i sin tur Stockholmsklubben 2019 och vänder även han hem från Schweiz, men från HC Fribourg-Gottéron.

Djurgården är just nu sist i SHL och skulle klubben trilla ur serien så gäller inte Krügers avtal, uppger Aftonbladet. Med Brodins kontrakt är det fortsatt oklart, hävdar tidningen.

– Kontrakten gäller först och främst för spel i SHL, sen får vi diskutera det enskilda upplägget med dem ifall vi skulle spela i en annan serie nästa år. De har inte stängt några dörrar där, säger K-G Stoppel till Aftonbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!