Stjärnorna lyste i Oskarshamn: "Otroligt stolt"

Nollade i två raka matcher. Men i 6–2-segern mot Brynäs klev Oskarshamns stjärnor fram med besked. –Vi står att känna igen i dag, säger Oskarshamns tränare Martin Filander i C More.

Patrik Karlkvist gjorde ett av Oskarshamns mål. Arkivbild.

Ishockey2022-12-26 20:31

Juluppehållet kom lägligt för Oskarshamn. Laget tog ledigt med tre raka förluster i ryggen och utan att ha gjort ett enda mål i de två senaste matcherna före jul.

Och uppehållet verkade ha gjort laget och framför allt de offensiva nyckelspelarna gott.

Hemma mot Brynäs satte först Patrik Karlkvist 1–0 från nära håll redan efter fyra minuter. Och i andra perioden såg Jiri Smejkal till att med ett drömmål utöka ledningen.

Därmed hade två av lagets tre poängbästa spelare gjort mål. Den tredje, poängkungen Antti Suomela, sällade sig till det målglada sällskapet när han satte 3–0 tidigt i tredje perioden.

Två minuter senare utökade Myles Powell.

Brynäs fick in två tröstmål i tredje perioden. Blaine Byron kladdade för mycket med pucken varpå Greg Scott tog hand om pucken och sköt in 1–4 med cirka tolv minuter kvar att spela.

Bortamål nummer två kom genom Jacob Blomqvist, som nyligen återvände till klubben efter några säsonger i Timrå, med två minuter kvar.

Oskarshamn vann till slut med 6–2 efter att Antti Suomela nätat i tom målbur och Johan Johnsson fastställde slutresultatet med 14 sekunder kvar att spela.

– Otroligt stolt att killarna har tagit åt sig de hör grejerna vi har jobbat med sista dagarna. Vi står att känna igen och spelar på vårt sätt med stort mod, hjärta och passion, säger Martin Filander i C More.