Stöd till VIK röstades ned

Det blev en dyster kväll för Västerviks IK när förfrågan om ett bidrag på två miljoner kronor skulle upp i kommunfullmäktige.

VIK:s motion röstades ner i kommunfullmäktige.

VIK:s motion röstades ner i kommunfullmäktige.

Foto: SUVAD MRKONJIC/Bildbyrån

ishockey2019-04-30 10:00

VIK skickade tidigare i våras in en motion om ett bidrag om två miljoner kronor årligen för att täcka upp för bristande publikintäkter på grund av bristfällig arena. Kommunstyrelsen rekommenderade avslag men skickade ärendet vidare till kommunfullmäktige. Där blev det, efter flera olika förslag och jämna voteringar, avslag för klubbens förfrågan. Avslags-sidan vann voteringen med 21–18. Det man röstade om då var ett förslag som presenterades där VIK skulle få ett bidrag om 708 000 kronor.

– Tråkigt. Nu är det upp till styrelsen att sätta sig ner och planera vägen framåt. Eftersom grundförslaget var avslag så vet jag att de har arbetat efter flera olika scenarion, säger Magnus Nilsson, föreningsutvecklare i Västerviks IK.

Något som däremot röstades igenom var att VIK får ett hyresanstånd på 112 000 kronor för Hyllan. Kontentan blir alltså att VIK får fem procent av det man äskade. Det blev dramatiska voteringar. Ett förslag från Socialdemokraterna innebar 708 000 kronor i bidrag plus det nämnda hyresanståndet medan Moderaterna ville samma sak, fast då ville man få igenom att man skulle börja projektera en ny hall per omgående, med en privat entreprenör. Det förslaget besegrade S-förslaget men föll sedan alltså i den slutgiltiga voteringen.

Vi har sökt Västerviks IK:s ordförande Per Embretsen och kassören Johan Hammarstedt, utan resultat. Styrelsemedlemmen Jakob Nelson nåddes men ville inte ge några kommentarer så tätt inpå beskedet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!