Stökigt i lokala matchen – över 200 utvisningsminuter

Virserum vann med 4–1 i den viktiga hemmamatchen mot Lenhovda. Men eftersnacket handlade mest om det stora bråket som utbröt i slutet.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Ishockey2020-10-08 22:04

Totalt innehöll matchen 203 utvisningsminuter (!). Merparten av utvisningarna kom med bara tre sekunder kvar.

– Vi fick ner pucken i deras hörn och ville bara spela av matchen. Då var det en av deras spelare som tog en nacksving på Wesley Howerton och dunkade huvudet i glaset. Det var bara för att försöka skada. Det var bedrövligt att se, säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Han tillägger:

– Därefter blev det stökigt och jag förstår grabbarna. Man ska stå upp för varandra. Jag säger inget om det. Den situationen resulterade i tre matchstraff för vardera lag. Det tog en stund för domarna att reda ut skiten.

Hur gick det med Howerton?

– Han klarade sig oskadd, som tur var.

Sett över tre perioder tog Virserum en rättvis seger mot Lenhovda. Målen gjordes av Jordan Fogerty 2, Daniel Öhlund och Jeremy Mcneil.

– Det var vår bästa match hittills. Vi var det betydligt bättre laget och borde ha gjort fler mål. Bland annat hade vi fem-sex ramträffar, säger Wictor Holmberg.

Extraplus...?

– Alla gör en jättematch. Robert Davidsson, Daniel Öhlund, Thomas Mansbridge och Jordan Fogerty kan nämnas lite extra. De var grymma.

Lokalrivalen Åseda vann med 7–0 över Ronneby, efter bland annat två mål av Simon Dahl. På lördag möts just Åseda och Virserum i ett mycket intressant derby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!