Stolts knep – göra som i Vimmerby: "Fungerat rätt bra"

Vimmerbykillen Daniel Stolt är sportchefen som vill leda Kalmar till framgångar. I en intervju med HockeyNews.se berättar han om strategin framöver för Hockeyettanlaget.

Vimmerby 28 mars 2021 15:40

– Förändringar kommer det att bli, säger Daniel Stolt till HockeyNews.se.

Jo, det har det redan blivit. För några dagar sedan blev det klart att huvudtränaren Andreas Holfelt får lämna Kalmar HC. Någon ny huvudtränare är ännu inte klar. 

Stolt menar också på att han kommer försöka applicera några av framgångsrecepten som han hade under sin tid som sportchef i Vimmerby Hockey (mellan 2015 och 2019). 

– Jag kommer väl att titta mycket på hur vi byggde verksamheten i Vimmerby, det har ju uppenbarligen fungerat rätt så bra. Det handlar mycket om utveckling och driv och de här bitarna som vi kom långt på i Vimmerby och som jag vill ta in här och samtidigt få en miljö där de tävlar varje dag och känner att det spelar ingen roll om det är is eller gym, förklarar sportchefen. 

Detsamma gäller värvningsstrategin.

– Det är väl alltid så jag har försökt att jobba, det är många av de här spelarna som jag har haft i Vimmerby som väl varit talanger, men inte haft ögonen på sig. Det kan bero på olika saker, men tittar man på Hampus Harlestam, Jesper Kokkonen, Pontus Näsén, Mattias Wigley, Linus Lundin, det är ändå spelare som man har plockat från betydligt mindre klubbar, som man ser en potential i och som man tror kan blomma ut i rätt miljö. Det är klart att det kommer fortsätta så, säger han till HockeyNews.se.

 

KHC missade Allettan den här säsongen men klarade nytt kontrakt i fortsättningsserien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa
Hockeyettan
Ishockey

Hockeyettan ändrar för dramatikens skull

Ishockey

Gjorde succé i Hockeyettan – nu kan forwarden sluta

Ishockey

Backen fick lämna VH – klar för nytt lag i Hockeyettan

Ishockey

Pärna klar för VH-konkurrent: "En spetsspelare"

Ishockey

Poängkungen tillbaka i Hockeyettan – här är klubben

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

VH kan värva från konkurrent – forward uppges på gång

Ishockey

Förre VH-spelaren kan bli tränare för derbyrivalen

Ishockey

Inte spelat på två veckor: "Blir uppätna direkt då"