Stor besvikelse efter förlusten: "Vi är bättre..."

Nej, det blev ingen seger för Vimmerby Hockeys J20 i seriefinalen mot HC Dalen. Nu är kvalet till den regionala serien långt, långt borta. "Det ska mycket till om det ska gå vägen", konstaterar Tobias Fridh och Felix Nyström efter förlust på straffar.

Tungt, tungt, tungt. Vimmerby Hockeys J20 lyckades inte vinna seriefinalen mot Dalen.

Tungt, tungt, tungt. Vimmerby Hockeys J20 lyckades inte vinna seriefinalen mot Dalen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-02-21 22:06

Det är två mycket besvikna VH-tränare som möter oss i ett av omklädningsrummen i Vimmerby ishall. Tobias Fridh och Felix Nyström hade, precis som hela J20-laget, hoppats på att läget skulle vara ett annat efter matchen mot Dalen.

– Jag tycker att vi är bättre än Dalen över 60 minuter. Det är individuella misstag som avgör matchen, suckar Fridh, innan Nyström fyller i:

– Det är ändå juniorhockey, trots allt.

Nu blev det istället en sur förlust på straffar.

VH hade annars flera fina lägen mot slutet av matchen, vid ställningen 3–3, att ta ledningen och avgöra. Även i förlängningen hade man ett drömläge, via Alexander Khanenko. Något avgörande blev det dock inte för VH, varken där eller i straffläggningen. HC Dalen satte sin fjärde, som också var den enda straffen som gick i mål. 

– Vi pushar dem verkligen mot slutet. Tyvärr studsar det inte med oss, säger VH-tränarna.

Hur resonerade ni mot slutet av den tredje perioden, när ni inte tog ut målvakten för att gå för ett segermål?

– Vi kände att vi behövde tre poäng, men hade även kunnat nöja oss med två poäng via sudden eller seger på straffar. Det var därför. 

Hoppet om att nå förstaplatsen i fortsättningsserien och därmed få kvala till den regionala serien, är nu så gott som borta för VH. Dalen toppar serien, en poäng före VH, men har också en match mindre spelad samt betydligt bättre målskillnad. För VH:s del väntar Nässjö HC i den sista omgången.

– Nu ska det mycket till om det ska gå vägen. Vi får göra det bästa av situationen. Dalen möter Nässjö under onsdagen, så det kommer avgöras då ifall de vinner. Det ska mycket till om vi ska vinna serien, säger Fridh och Nyström, som ändå kan summera en bra säsong.

– Vi har gjort enorma framsteg med i stort sett samma trupp, om man jämför med förra säsongen. Det är klart godkänt och vi visar framsteg hela tiden. Flera spelare har tagit stora kliv under säsongen.

VH:s mål gjordes av Axel Flink, Marcus Bertilsson och Alexander Khanenko.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!