Besvikelsen stor efter snöpliga förlusten

"Bittert, men samtidigt tycker jag att det är vi själva som spelar bort matchen". Det var VH-tränaren Hampus Sylvegårds spontana intryck efter att laget tappat 3–1 till förlust med 4–3 efter sudden death hemma mot KRIF.

Dystra miner i Vimmerby Hockey efter tappet hemma mot KRIF.

Dystra miner i Vimmerby Hockey efter tappet hemma mot KRIF.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-10-19 22:22

Vimmerby Hockey var på god väg att vända sin trista trend i inledningen av Hockeyettan. Med 3–1 att gå på skapade laget ett rejält tryck på motståndarna i mitten av tredje perioden. Trots det fick de bara med sig en poäng.

– Vi leder 3–1 med sju minuter kvar att spela och det är alldeles för dåligt av oss att inte hålla undan då.

Vad är det som går snett?

– Vi blir för passiva när vi har pucken i egen zon. Istället för att ta den framåt och få ut den ur zon så håller vi i. Det är samma sak både vid 3–2 och 3–3. Sedan kan det hända att det borde ha varit utvisning för en slashing i situationen innan deras kvittering. Det spelar ingen roll. Vi måste spela smartare i egen zon där.

Finns det något positivt ni kan ta med er från matchen?

– Att vi lyckas göra det första målet är det enda vi kan ta med oss. Sedan kommer Scott Hector in och gör en bra match och ger oss förutsättningarna att vinna matchen. Annars är det bara frustration jag känner efter en sådan här match.

undefined
Charlie Björklund spräckte nollan för VH.

Charlie Björklund var spelaren som bröt trenden för Vimmerby efter fem matcher i följd med 0–2-underläge. Han snodde åt sig ett friläge och satte dit 1–0 i slutet av första perioden, men hade av förklarliga skäl svårt att glädjas åt målet efter matchen.

– Visst var det kul att få bidra med ledningsmålet och göra mitt första poäng för VH också, men efter den här förlusten så känns det bara tungt, sa han.

Björklund hade ytterligare två frilägen under matchen och kände att han kunde ha avgjort om han tagit tillvara på dem bättre.

– Ja, det är synd att jag inte får dit något av dem. Sedan var det lite surt att vår formation var inne på alla tre mål bakåt under ordinarie tid. 

undefined
Pelle Ström uppvaktades innan matchen för att han spelat över 300 matcher för VH.

Innan matchen hyllades Pelle Ström för att ha spelat över 400 matcher för VH. 

– Det var stort av klubben att låta mig spela med tröja nummer 400 ikväll. Jag är stolt över vad jag åstadkommit genom åren. Sedan är förstås svårt att glädjas fullt ut efter förlusten. Jag får ta på mig deras avgörande mål där jag slog en illa vald passning, sa han.

VH-Kallinge 3–4

1–0 (15.19) Charlie Björklund, 2–0 (22.41) Hugo Ollila (Eddie Levin, Pelle Ström), 2–1 (26.12) Hugo Gustafsson Lindman, 3–1 (31.17) Jakob Karlsson (Hugo Ollila, Eddie Levin), 3–2 (53.16) Vincent Reimer, 3–3 (Reimer, 3–4 (64.16) Oliver Olsson

Kallinge/Ronneby såg länge ut som ett slaget lag mot Vimmerby, men fick ändå jubla över en seger efter förlängning till slut.
Kallinge/Ronneby såg länge ut som ett slaget lag mot Vimmerby, men fick ändå jubla över en seger efter förlängning till slut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!