Kaptenens dom: "För blek och dålig insats"

En blytung start gav en kostsam förlust. Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson var långt ifrån nöjd med insatsen mot Halmstad. "Det är för dåligt att släppa in mål i första bytet. Det får vi ta på oss", sa han efter förlusten med 6–3.

Jakob Karlsson deppar efter ett insläppt mål mot Halmstad.

Jakob Karlsson deppar efter ett insläppt mål mot Halmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-04-09 21:55

Vimmerby Hockey spelade tidigt bort sina chanser mot Halmstad. Förstafemman med Jakob Karlsson i spetsen var inne på två av baklängesmålen i första perioden.

– Vi får ta på oss en stor del av den dåliga starten. Framförallt vid 1–0-målet. Det kändes som vi hade pucken under kontroll där, men bjuder dem på ett tidigt mål. Det är för dåligt.

Halmstad ökade sedan på till 3–0 och Robin Christoffersson fick lämna plats för Scott Hector i målet. Visst hopp tändes för VH när Hugo Ollila reducerade till 3–1, men kort därpå kom 4–1.

– VI var inne på 4–1 också och där känns det som situationen är över men så får han (Victor Gagic) till ett skott som han aldrig lyckas med igen. Det var ett tungt läge att få det emot oss när vi var på gång.

Halmstad spelade sedan hem segern bekvämt med 6–3.

– Vi brukar kunna lösa de här lägena när vi kommer under press, men nu blev vi handlingsförlamade och pallar inte mentalt. Halmstads ledning var för stor. Vi få lära oss av det här och knyta näven och spela hårdare med större marginal i vissa lägen. Halmstad är visserligen ett riktigt bra lag, men den här gången gjorde vi det lite för lätt för dem.

Karlsson försökte ändå se positivt framåt.

– Vi fick en del resultat med oss så det är bara att ladda om och ta revansch på torsdag mot Piteå hemma Det är halva serien kvar att spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!