VH lyckades ta tre poäng i riktig rysare

Vimmerby Hockey är tillbaka på vinnarspåret i Allettan. Det satt hårt åt i bortamötet med Mariestad, men VH vann med 3–2 till slut efter en imponerande soloräd.

Lucas Jidenius gav VH ledningen per omgående mot sin tidigare klubb Mariestad.

Ishockey2021-12-19 18:24

Både Mariestad och VH hade fått en trög start på Allettan och var i behov av poäng. Vimmerby fick en flygande start och hade 2–0 redan efter drygt två minuter. Lucas Jidenius inledde målskyttet och Philip Elgestål ökade på. Noterbart är att båda spelarna tillhörde Mariestad förra säsongen.

VH var nära att utöka ledningen i första perioden. I andra jämnade spelet ut sig en hel del. Mariestad fick chansen i power play tio minuter in på perioden och lyckades då reducera till 2–1.

Mariestad var även en man mer på isen i upptakten av tredje perioden och kvitterade då till 2–2 direkt. Målet som skulle visa sig bli avgörande var en riktig delikatess av Tatu Kokkola knappt tio minuter från slutet. Han tog pucken i egen zon och satte fart. Det slutade med att finländaren tryckte upp pucken i bortre krysset.

3–2 stod sig matchen ut även att Mariestad hade lägen i både spel fem mot tre och fem mot fyra på slutet.

Tre viktiga poäng för VH som tar ett hopp upp i tabellen och kan ta lite julledigt med godare samvete.

Målen:

Första perioden: 0–1 (00.34) Lucas Jidenius (Hugo Ollila, Christian Lindberg), 0–2 (02.31) Philip Elgestål (Tatu Kokkola, Anton Carlsson).

Andra perioden: 1–2 (30.31) Simon Ericsson.

Tredje perioden: 2–2 (40.36) Erik Olsson, 2–3 (49.17) Tatu Kokkola.