Allt tyder på en superspännande kamp i toppmötet

Ettan mot trean i ett spännande toppmöte. Då passar vi på att sätta betyg på Vimmerby och Huddinge. Och ja... allt tyder på en superjämn kamp i ishallen på söndag.

Söndagens toppmöte mellan Vimmerby och Huddinge ser jämnt och ovisst ut på förhand. Lagen har bland annat jämngoda målvakter i Albin Andersson och Robin Christoffersson.

Söndagens toppmöte mellan Vimmerby och Huddinge ser jämnt och ovisst ut på förhand. Lagen har bland annat jämngoda målvakter i Albin Andersson och Robin Christoffersson.

Foto: Arkiv

Ishockey2023-01-27 18:00

Målvakter:

VH: Robin Christoffersson har fått störst förtroende så här långt i VH-kassen. Både han och Scott Hector ligger dock runt 91,5 i räddningsprocent och två mål insläppta per match.

Betyg: 4

Huddinge: Albin Andersson har fått mest istid av målvakterna och har en räddningsprocent på 92,23 och 2.18 mål insläppta per match. Oscar Walldén är strået vassare med 93,85% och 1.78 insläppta i snitt per match. 

Betyg: 4

Kommentar: Vimmerby har 18 insläppta mot Huddinges 19 nio matcher in i vårserien. På målvaktspositionen känns lagen helt jämna.

Backar

VH: Backbesättningen känns stabil i VH och på senare tid har det blivit konkurrens om platserna när alla har fått vara hela och friska. Defensivt finns flera starka kort och offensiv kraft i spelare som Oscar Lindgren och Hugo Lindman Gustafsson.

Betyg: 4

Huddinge: Laget har inte samma bredd i antalet backar, men har ändå fått till en väl fungerande defensiv. De har även två backar som ligger högt i den interna poängligan. Filip Pilö och Alexis Binner har gjort nio poäng var. 

Betyg: 3,5

Kommentar: Styrkeförhållanden är så gott som jämna här också. Vimmerby är strået vassare tack vare sin bredd.

Forwards:

VH: Samtliga fyra formationer är med och bidrar regelbundet för VH. Eddie Levin är skyttekung med sex fullträffar och Adam Bäckstrand och Hugo Ollila är i delad topp i poängligan med 2+8 var. 

Betyg: 4

Huddinge: Laget spelar i regel på tre kedjor och det är två av dem som står för de flesta av målen. Victor Ahlström är lagets skyttekung så här långt med sex mål. Anton Kalte har gjort flest poäng med 3+7.

Betyg: 3

Kommentar: Offensivt är lagen ganska jämna på pappret. Det som skiljer är att VH har fler spelare som kan kliva fram och avgöra. 

Power Play:

VH: Med sju mål på 25 numerära överlägen är laget bara sexa i statistiken i serien.

Betyg: 3

Huddinge: Är näst bäst i serien med tolv mål på 32 power play.

Betyg: 4

Kommentar: Huddinge är det starkare laget här och har ett vapen som VH får se upp med.

Box Play:

VH: Laget har släppt in fem mål på 26 box play och det är mer än godkänt.

Betyg: 3,5

Huddinge: Har också fem insläppta mål, men på 37 numerära underlägen.

Betyg: 4

Kommentar: Båda lagen tillhör seriens starkaste i spelformen, men Huddinge tar hem den med knapp marginal.

Totalt: VH–Huddinge 18,5–18,5

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!