Stor optimism i VH-laget: ”Vi är så pass bra att vi kan slå dem”

Vimmerby Hockey har laddat om: – Det känns sjukt inspirerande att få spela en så här viktig match inför hemmapubliken, säger VH-tränaren Eric Karlsson.

VH har redan slagit ut Skövde och Sundsvall. Nu väntar Kristianstad. ”Vi är grymt taggade”, säger Eric Karlsson.

VH har redan slagit ut Skövde och Sundsvall. Nu väntar Kristianstad. ”Vi är grymt taggade”, säger Eric Karlsson.

Foto:

Ishockey2017-03-15 08:26

Klockan 04:30 på måndagsmorgonen kom VH-truppen hem till Vimmerby igen efter den sköna playoff-segern i Sundsvall.

Trötta men lyckliga.
– Timmarna efter segern var jag lyrisk och jättestolt. Det var häftigt. Men sedan jag vaknade i måndags har det varit fullt fokus på matchserien mot Kristianstad, säger Eric Karlsson.

Han tillägger:
– Jag vet att spelarna känner likadant. Vi hade ett snack på måndagsträningen där vi pratade om vikten av att ladda om mentalt och verkligen ge det chansen. Vi är så pass bra att vi kan slå ut Kristianstad också.
Vad har de för svagheter som ni kan utnyttja?
– För att vara på den här nivån är det ett komplett lag. Men ska man hitta något så är de lite trögare i skridskoåkningen än vad vi är. Vi ska använda vår fart och skicklighet.

– En annan aspekt är att all press är på Kristianstad. De har byggt sitt lag för att ta steget upp i Hockeyallsvenskan. Vi har allt att vinna, säger Eric Karlsson.

VH-tränaren märker av att ishockeyintresset i Vimmerby har ökat markant den senaste tiden.
– Alla som jag stöter på vill snacka hockey eller gratulera till framgången. Det är jättekul att så många engagerar sig.

Helge Holmstrand, som spelade med J18-laget i helgen, är tillbaka i VH-truppen och tar plats i fjärdefemman. I övrigt kommer Vimmerby till spel med exakt samma lag som senast mot Sundsvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!