Stor spänning i kvalserien – Troja föll på straffar

Nybro Vikings var pressade att vinna hemma mot Troja för att hålla drömmen om Hockeyallsvenskan vid liv. Det gjorde man också, men först efter ett straffavgörande.

Nybro vann mot Troja/Ljungby efter straffar.

Ishockey2021-04-26 20:39

Nybro – Troja/Ljungby 3–2 (efter straffar)

Kommentar: Det blev återigen precis så jämnt som man kunde förvänta sig mellan de här lagen. Fabian Ilestedts ledningsmål för hemmalaget i början av den första perioden stod sig till den 18:e minuten, då Carl-Johan Sjögren kvitterade. Knappt fyra minuter in i andra var det dock ledning för Nybro igen, tack vare Janne Väyrynen. Men den skulle inte bli långvarig. I den 28:e minuten prickade Tim Bothén in 2–2 och en spännande tredjeperiod väntade.

Vi fick inget avgörande under matchens sista 20 ordinarie minuter. Båda lagen hade sina chanser men lyckades inte sätta något mål. Istället blev det förlängning – som också den blev mållös – och straffar fick avgöra. Till slut blev Eero Savilahti stor hjälte för Nybro med sina två straffmål och hemmalaget tog extrapoängen och höll liv i kampen om en allsvensk plats.

Hudiksvall – Mariestad 1–5

Kommentar: Hudiksvall såg ut att gå mot en ny seger i kvalserien. Marcus Linderborg öppnade målskyttet för hemmalaget direkt och målet blev det enda i den första perioden. Sen vaknade Mariestad. Lukas Söderlund kvitterade efter 26 minuter – och fem minuter senare gav Joonas Alanne Mariestad ledningen.

Bortalaget gjorde 1–3 i början av slutperioden, fyllde på till 1–4 av bara farten och fastställde slutresultatet till 1–5 mot slutet. Västgötarna tog därmed sin första seger och sina första poäng i kvalserien.