Stora frågan efter kaoset: "Ser ingen annan utväg"

Nybro Vikings tilldömdes inte segern mot Vimmerby Hockey, utan får spela matchen vid ett senare tillfälle. Nu uttalar sig Vikings ordförande. "Vi förhåller oss till beslutet", säger Kim Ahlqvist.

Derbyt i Liljas Arena kan flyttas till januari 2021.

Derbyt i Liljas Arena kan flyttas till januari 2021.

Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Ishockey2020-12-10 12:15

Tävlingsnämnden beslutade att den uteblivna matchen mellan Vimmerby Hockey och Nybro ska flyttas. De sistnämnda har legat lågt sedan beskedet kom. 

– Vår ingång har varit och är fortfarande att vi som enskild förening inte kan ta egna beslut. Men nu har tävlingsnämnden sagt sitt och vi förhåller oss till beslutet, säger Kim Ahlqvist, ordförande i Nybro Vikings.

Däremot ska VH ersätta Vikings för kostnaderna i samband med matchen.

– Vi har fått i uppdrag att kolla igenom det. Det rör sig om hallhyra och domarkostnader, säger Kim Ahlqvist. 

Ett stort problem som klubbarna nu står inför är att hitta ett nytt speldatum. Nybro pausade sin A-lagsverksamhet så sent som i tisdags efter att man fått fem bekräftade fall inom laget. Det har tvingat klubben att skjuta upp onsdagens match mot Troja/Ljungby och söndagens möte med Tyringe SoSS. Därtill har man redan flera uppskjutna matcher sedan tidigare. 

Hockeyettan kallade till möte förra veckan där man tillsammans med klubbarna i den södra serien kom överens om att förlänga grundserien till den 30 december. Kim Ahlqvist tror inte att det kommer räcka.

– Jag ser ingen annan utväg än att vi får spela en bit in i januari också, så vi planerar att spela efter årsskiftet. Just nu har vi pausat A-lagets verksamhet tills vidare och sen får vi se hur det utvecklar sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!