Storkross i premiären - nu väntar Vimmerby

Två mål och seger med 8-1. Gissa om Jesper Eriksen var nöjd när vi pratade med honom i går förmiddag. - Det känns jäkligt bra. Vi gjorde en stark match mot Skövde, säger den förre VH-backen inför kvällens möte mellan Troja och Vimmerby.

Förra gången Vimmerby var i Ljungby vann de med 6-3 efter en övertygande insats.

Förra gången Vimmerby var i Ljungby vann de med 6-3 efter en övertygande insats.

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2016-12-29 09:00

Ljungbylaget är topptippat i Allettan tillsammans med Kristianstad. Och jo, nog motsvarade de båda lagen favoritskapet. Troja vann med 8-1, Kristianstad med 6-0.

Troja/Ljungby fick en drömstart i premiären.

- Det verkade som om Skövde blev tagna på sängen. Vi hade längtat länge efter den här matchen. Skönt att få spela matcher igen som verkligen betyder något, säger Jesper Eriksen, som gjorde stor succé under sitt dryga halvår han spelade med Vimmerby Hockey säsongen 2014/2015.

Redan efter 2.58 (!) in i premiären tog hemmalaget Skövde timeout. Då stod det 0-3 på resultattavlan där Jesper Eriksen var en av målskyttarna.

- Vi gick ut hårt och hade bra drag i spelet direkt. Vi vet att vi brukar vara starka i första perioderna och att vi hade en växel till att lägga i.

När matchen i Billingehov var över stod det klart att Troja hade krossat Skövde med hela 8-1.

Hur kom det sig att ni kunde vinna med såna siffror?

- Vi hade bra fart och var ödmjuka hela vägen. Vi har pratat mycket om att inte bli överkonstruktiva och göra det för svårt, utan försöka vara hundraprocentiga vid blålinjerna. Är vi pressade, ja...då lägger vi en icing om det behövs.

- Vi ville sätta en stämpel och sända signaler till de andra lagen att vi är bra, säger Eriksen.

Han svarade även för 7-1-målet och hans två mål innebar att han fördubblade sin målskörd den här säsongen. Båda gångerna var inlånade Carl-Johan Svensson med i förarbetet till målen.

- Det var kul att spela med honom igen. Han är en otroligt duktig hockeyspelare.

Redan i kväll är det dags för ny match, mot Eriksens tidigare klubb, Vimmerby Hockey.

- Det ser jag fram emot. Det brukar alltid bli bra och fartfyllda matcher mot VH. Vi hade jobbigt mot dem hemma förra gången (3-6). De satte hård press på oss då. Det gäller för oss att inte fastna i den pressen. Men jag tror att de kommer att få det tufft här hemma.

Och Jesper Eriksen trivs förträffligt i Troja och att lira i Ljungbys nya fräscha hockeyarena:

- Det är en grym arena med alla faciliteter. Man blir nästan förblindad av hur bra det är.

Nästa säsong vill den spelskicklige backen återigen spela i Allsvenskan.

- Vi har en klar och tydlig målsättning. Vi ska gå upp.

Ett steg mot det målet var att enkelt vinna mot Skövde. Lika enkelt lär det inte bli mot Vimmerby, det enda laget förutom Tyringe som besegrat Troja i deras hemmaborg den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!