Storseger för Linköping – i uppskjutna matchen

Matchen avbröts i torsdags. Fyra dagar senare återupptogs SHL-mötet mellan Linköping och Oskarshamn. Då var Linköping starkast och vann med klara 6–2. –Jag tycker att vi spelar bra och är väl värda tre poäng, säger Jonas Junland.

Patrick Russell blev tvåmålsskytt när Linköping vann mot Oskarshamn. Arkivbild.

Ishockey2021-12-13 20:30

Det var när den andra perioden mellan Linköping och Oskarshamn skulle inledas, vid ställningen 1–1, som domarna och spelarna upptäckte ett hål i isen i mittzonen.

Trots idoga försök att åtgärda problemet kunde matchen inte slutföras.

Pausvilan blev därmed lite längre än tänkt. Först fyra dagar senare, på måndagskvällen, blev det nedsläpp i andra perioden i Saab arena i Linköping.

Och hemmalaget fick inleda perioden i numerärt underläge, precis som de skulle ha gjort i torsdags. Det utnyttjade Oskarshamn när John Dahlström höll sig framme och satte dit 2–1.

– Vi hade pratat lite om att de tre minuterna (i boxplay) var lite skit samma. Det blir vad det blir, gör de mål så gör de mål, säger Linköpings Jonas Junland till C More.

– Vi pratade om 17 minuter och en tredje period där vi skulle ta tag i grejerna och dominera med vårt spel.

Sagt och gjort. Kanadensaren Ben Maxwell kvitterade för Linköping efter slarv i gästernas försvar, och drygt fyra minuter senare var vändningen ett faktum. Forwarden Alexander Johansson vann en duell framför kassen och gjorde 3–2.

Östgötarna var långt ifrån färdiga där. Patrick Russell utökade ledningen med sekunder kvar av den andra perioden.

Sedan fortsatte dominansen i slutperioden när Henrik Törnqvist och Russell såg till att segersiffrorna skrevs till 6–2.

– Vi har hittat ett koncept som funkar. Russell och Alexander (Johansson) gör ett fint jobb där framme, och är väl värda att sätta dit puckarna, säger Jonas Junland.