Storseger för Luleå – Brynäs ny tvåa

Luleå befäste serieledningen i SDHL genom storsegern mot Leksand, 7–2.Bortalaget gjorde det första målet efter 2.

Luleås Johanna Fällman svarade för tre poäng i toppmötet med Modo. Arkivbild.

Ishockey2021-10-09 18:12

Luleå befäste serieledningen i SDHL genom storsegern mot Leksand, 7–2.

Bortalaget gjorde det första målet efter 2.34, men glädjen blev inte långvarig. Knappt sju minuter senare kvitterade Luleå och tog sedan ledningen med ett par minuter kvar av första perioden.

Efter tre mål i andra perioden och två i den sista var segern klar efter att sju olika spelare gjort mål. Johanna Fällman och Viivi Vainikka svarade för varsitt mål och två assist vardera.

Luleå har fortfarande inte förlorat efter tio matcher i damernas hockeyserie. Leksand är kvar på sjunde plats.

Brynäs gick förbi Modo upp på andra plats efter att ha vunnit bortamatchen mot Örnsköldsvikslaget med 2–0.

Samantha Kolowrat och Maja Nylén-Persson gjorde varsitt mål i power play i andra perioden.

Brynäs är fem poäng efter Luleå.

Djurgården slog tabelljumbon Göteborg med 3–2. Göteborg är fortfarande utan poäng efter åtta matcher.