STORSEGER FÖR VIMMERBY

Vimmerby Hockey verkar vara på väg mot toppformen. VH gav inte Hanhals mycket till chans när de kom på besök. 6-1 var smickrande siffror för Hallandsklubben.

Foto:

Ishockey2016-11-23 20:03

Vimmerby tar ett allt fastare grepp om en plats i Allettan. De befäste sin position topp-fem genom att enkelt avfärda ett tamt Hanhals. Precis som i mötet i Kungsbacka för sex veckor sedan var VH det klart bättre laget. Då blev det seger med 4-1. Nu med 6-1.

Vi fick se ett Vimmerby som spelade enkelt, rakt, snabbt – och konsekvent. Spelet och attityden måste ha värmt både supporters och ledare denna afton.
Kanonskytten Petter Runesson visade vägen när han pangade in 1-0 i power play. Trots ett markant spelövertag dröjde det mer än halvvägs in matchen innan VH satte in nådastöten. Inom loppet av blott åtta (!) sekunder gjorde Vimmerby 2-0 och 3-0.

Tvåan kom genom backen Pelle Ström, som bara sekunder senare assisterade till Victor Cruz Rydberg. Matchen avgjord?

Nä, Hanhals sprattlade till och reducerade till 3-1 i PP. När sedan Kristoffer Backman kunde raka in 4-1 i öppen kasse efter en fin framspelning av Crus Rydberg var det ridå ner för Hanhals. Tredje perioden blev en transportsträcka mot seger för VH. Mattias Wigley gjorde 5-1 i friläge och Kalle Östman satte 6-1 på egen skottretur.
Många spelare var mycket bra i hemmalaget. En av dem var lånet från Färjestads J20-lag Alexander Leandersson. Pelle Ström fick välförtjänt pris som Vimmerbys bäste spelare, men som sagt…många var duktiga.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!