Virserum hade en riktig målfest när man besegrade Linköping Mighty Ravens borta i Stångebro Ishall i Hockeytrean södra D fortsättningsserie.

Linköping Mighty Ravens HC förlorade mot Virserums SGF

Ishockey2024-02-18 19:15

Virserum vann med hela 9-1 (5-0, 4-1, 0-0).

Virserums tränare Pierre Gustavsson kommenterade matchen:

- Jag tycker vi gör en bra match frånsett första 10 minuterna i första perioden och sista 10 minuterna. Kul att Svante fick speltid i sista perioden och gjorde det väldigt bra!

Därmed har Virserum vunnit nio matcher i rad i Hockeytrean södra D fortsättningsserie och behöver en seger till för att gå igenom serien obesegrade.

Virserum spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom fem snabba mål i mitten av perioden av Isak Grönlund, Simon Dahl, Elias Borgernäs, Simon Borgernäs och Martin Holmstrand. Och det var bara början. Virserum tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.08 genom Theo Lundqvist, och gick upp till 0-8 innan Linköping Mighty Ravens svarade.

Segern skrevs till slut till 1-9 för Virserum. Tredje perioden blev mållös, och Virserum höll i sin 9-1-ledning och vann.

Simon Dahl gjorde två mål för Virserum och spelade fram till ett mål, Elias Borgernäs stod för tre poäng, varav ett mål och Simon Borgernäs gjorde två mål och ett assist.

Linköping Mighty Ravens har en vinst och fyra förluster och 9-21 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Linköping Mighty Ravens stannar därmed på femte plats, och Virserum toppar fortfarande tabellen.

I sista omgången har Virserum Skärblacka hemma i Prolympiahallen, söndag 25 februari 16.00.