Virserum hade en riktig målfest när man besegrade Wettern borta i Vadstena Ishall i Hockeytrean södra D fortsättningsserie.

HC Wettern förlorade mot Virserums SGF

Ishockey2023-12-10 17:11

Virserum vann med hela 11-2 (1-1, 5-1, 5-0).

- Vi gör nog vår sämsta match för säsongen rent spelmässigt. Vi gör inte det vi ska göra, utan fuskar i jobbet ute på banan. Ändå vinner vi matchen klart och vi är det bättre laget. Skönt att ta 3 poäng, tyckte Virserums tränare Pierre Gustavsson, efter matchen.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Virserums Gogodon Go Gordon Mccheane, som stod för hela fyra mål i matchen.

Första perioden var jämn. Virserum inledde bäst och tog ledningen genom Gogodon Go Gordon Mccheane efter 11.12, men Wettern kvitterade genom Joel Johansson efter 16.13. I andra perioden var det Virserum som var starkast. Laget vann perioden med 1-5 och ställningen efter två perioder var 2-6.

Virserum fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-2. Målen i sista perioden gjordes av Simon Dahl, Jesper Jansson, Martin Holmstrand och Elias Borgernäs.

Simon Dahl gjorde ett mål för Virserum och spelade fram till fyra mål, Gogodon Go Gordon Mccheane gjorde fyra mål för, Jesper Jansson stod för tre poäng, varav ett mål, Elias Borgernäs gjorde ett mål och två assist och Patrik Barger gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Virserum vann senast lagen möttes, 2016, med 7-1 i Virserums Ishall.

Nästa motstånd för Virserum är Valdemarsvik. Lagen möts söndag 7 januari 16.00 i Sparbankshallen.