Stort grattis VIK-fans!

Under sitt frukostmöte med samarbetspartners på fredagsmorgonen presenterade Västerviks IK en rad nyheter - både på spelarfronten och på ledarsidan. Häng med nu.

Jörgen Karterud har kritat på nytt kontrakt med Västerviks IK

Jörgen Karterud har kritat på nytt kontrakt med Västerviks IK

Foto: Mikael Kindman

Ishockey2017-06-09 07:04

Ragnar Karlsson fortsätter som assisterande tränare i klubben. Efter att först ha varit tveksam till en förlängning kom parterna överens under torsdagen.
– Det är jättebra för Västerviks IK och för min egen del att Ragnar fortsätter. Det kan vara nyttigt att få in en del nytt blod i föreningen men också en genväg för mig till hur man hanterar spelarna, säger nye huvudtränaren Roger Forsberg.
– Suget kom tillbaka och jag fick ett bra intryck av Roger. Spännande utmaning också med det andra året som dom säger ska vara så svårt, säger Ragnar själv om förlängningen.

Norrmannen Jörgen Karterud, som förra säsongen hoppade mellan Linköpings HC och VIK, har satt pennan till ett nytt kontrakt.
– Han kommer att få lugn och ro och sin plats i laget. Så var det inte ifjol. När han kom tillbaka från LHC var hans position tagen av en lagkamrat. Vi vill att Jörgen skall vara poängspelare precis så som han var under de första omgångarna i HockeyAllsvenskan ifjol, kommenterar sportchef Tomas Lind den förlängningen.
Karterud, som alltså kommer att spela endast i VIK, gjorde 39 matcher i den rödblå dressen förra året, på vilka han mäktade med åtta mål och sex assist.

Vidare berättade Tomas Lind att man fortsatt jagar en center. En plats i truppen man kommer att vara mycket noggranna med och därför kan tänka sig att gå på is utan. För att fylla upp truppen till ispremiären har man valt att ta in en tryout–spelare i form av Tony Pappila, senast i MIF Redhawks.
– Vi ger honom chansen att visa upp sig och kriga för en plats i truppen, säger Lind.
Pappila spelade majoriteten av fjolårssäsongen för Malmös J20–lag, men hann också med en match i SHL för Malmö och en match i Allsvenskan för IK Pantern.

Den fjärde nyheten var att Fredrik Ohlsson, utöver sitt ansvar för det nystartade hockeygymnasiet, kommer att vara tränare för klubbens J18–lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!