Storvuxen 20-åring är VIK:s första nye forward

Mattias Elfström siktar på att bli en genombrottsman. Iklädd Västerviks IK:s dress vill unge Mattias blomstra. – Det kändes bra från början med VIK, säger han.

Västerviks IK fortsätter att fylla på truppen. I går gjorde man klart med det första forwardsförvärvet - 20-årige Mattias Elfström, som spelade i Pantern och Malmö Redhawks i fjol.

Västerviks IK fortsätter att fylla på truppen. I går gjorde man klart med det första forwardsförvärvet - 20-årige Mattias Elfström, som spelade i Pantern och Malmö Redhawks i fjol.

Foto:

Ishockey2017-05-05 13:35

Moderklubben heter Härryda HC. Vidare bar det till Bäcken utanför Göteborg, Borås för att sedan slå läger i Malmö och Redhawks. Efter fyra juniorår hos skåningarna tar Mattias Elfström sikte på att etablera sig som seniorspelare i Västervik.

– Vi har fått en bra scoutingrapport på Mattias. I grund och botten är han en producerande spelare som du kan se på hans statistik (79 poäng på  111 matcher i J20 SuperElit). Att han spelat seniorhockey hoppas vi har utökat hans kunnande i att kunna spela en annan roll, ett annat spel.

Är han värvad som en spelare för toppkedjorna?
– Det kommer att visa sig. Vi har höga förhoppningar om att han ska kunna producera.

Den reslige (88 kilo fördelat på 192 centimeter) huvudpersonen själv går i samma tankar. Efter en utspridd fjolårssäsong där han främst spelade för Malmös J20, men också fyra matcher i SHL och 22 för Pantern i allsvenskan, är han tillfreds med att det väntar en kontinuitet i VIK.
– Det var lite rörigt förra året, men samtidigt en lärdom. Jag ser fram emot att veta att jag har en plats i samma lag vecka efter vecka.
– Jag tänker inte så långt nu, utan fokuserar på att göra en så bra säsong som möjligt där mitt huvudmål är att utvecklas. Det var en stor anledning att jag valde Västervik, jag ser fina utvecklingsmöjligheter där.

Sommaren spenderas hemma i Göteborg och han ansluter till VIK och Västervik i samband med att säsongen drar igång i månadsskiftet juli/augusti.
- Det blir mitt första seniorår och jag hoppas att jag kan bli en producerande spelare även på seniornivå.

Förra sommaren tingades Mattias i den årliga draften. Det var svenskklubben Detroit Red Wings, kända för att inte bara drafta svenskar – utan även hitta sena fynd, där Henrik Zetterberg, som draftades först i runda sju – som säkrade rättigheterna till Elfström.
– NHL är såklart det långsiktiga målet, men det är långt dit och jag fokuserar på att utvecklas här och nu, avslutar VIK:s senaste tillskott

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!