Straffseger för Vimmerby borta mot Dalen J20

Vimmerby vann en riktigt jämn match mot Dalen J20 i J20 Div 1 B syd fortsättning herr i hockey.

HC Dalen förlorade mot Vimmerby HC

Ishockey2023-01-17 22:04

Avgörandet kom först i straffläggningen där Vimmerby var starkare och vann med 9-8 (2-3, 4-2, 2-3, 0-0, 1-0). Theo Lundqvist blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

- Det var hawaiihockey kan man lugnt säga! Man kunde aldrig riktigt andas ut, när de fick in 6-8-pucken så var det egentligen bara spel mot vårt mål. Tyvärr så orkade vi inte hålla emot hela vägen. I övertiden får vi en tveksam utvisning emot oss, som vi klarar och sedan var det fruktansvärt skönt att vi fick med oss extrapoängen hem, kommenterade Vimmerbys tränare Felix Nyström.

Dalen J20 var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Vimmerby hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 5-6.

49 sekunder in i tredje perioden slog Hampus Karlsson till på pass av Oscar Norell och Marcus Bertilsson och ökade ledningen.

Efter 5.51 nätade Adam Adolfsson framspelad av Herman Algotsson och ökade ledningen för Vimmerby.

7.30 in i perioden nätade Dalen J20:s Royce Nundahl återigen på pass av Albin Karlsson och Tim Serup och reducerade.

Dalen J20 reducerade igen efter 12.58 i tredje perioden genom Rasmus Denke framspelad av Jesper Edberg och Albin Karlsson.

Efter 15.42 slog Albin Karlsson till på nytt på pass av Tim Serup och Royce Nundahl och kvitterade för Dalen J20.

I straffläggningen var det Vimmerby som avgjorde till 8-9. Den avgörande straffen stod Theo Lundqvist för.

Vimmerbys Hampus Karlsson hade fem assists, Theo Lundqvist stod för tre mål och ett målgivande pass och Ilya Kriklya gjorde två mål och två assist. Dalen J20:s Albin Karlsson gjorde två mål och totalt fem poäng, Royce Nundahl stod för fyra poäng, varav tre mål och Tim Serup hade fyra assists.

Dalen J20 har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Vimmerby har tre vinster och två förluster.

För Dalen J20 gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Vimmerby är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Vimmerby är Nässjö. Lagen möts lördag 21 januari 14.00 i Vimmerby Ishall.