Pelle Ström och Hugo Ollila var i blickfånget mot Hudiksvall

Pelle Ström inledde målskyttet för VH, Hugo Ollila avslutade det. Backen och forwarden var starkt bidragande till att drömmen om Allsvenskan fortfarande lever. "Vi har alla chanser", säger Ström efter 3–2-segern mot Hudiksvall.

Pelle Ström inledde målskyttet mot Hudiksvall.

Pelle Ström inledde målskyttet mot Hudiksvall.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-04-13 19:13

Backen var som nämnt den som inledde målskyttet för VH i den första perioden, genom hans kvitteringsmål till 1–1. Pucken seglade upp i krysset efter Ströms dragskott från blålinjen. 

– "AP" (Adam Petersson) hittar mig och sen står "Jagge" (Jakob Karlsson) och skymmer deras målvakt. Sen drog jag till och pucken satt, men det är mest deras mål, säger han ödmjukt strax efter slutsignal. 

Pelle Ström var för övrigt en av VH:s bästa spelare, om inte den allra bästa. 

– Jag tycker att jag spelat bra under en längre tid, och hållit en jämn nivå. Idag hade jag farten och fick med mig lite studspuckar dessutom. 

Vad beror det på att formen är såpass bra?

– Matcher är det roligaste som finns. Det är så löjligt roligt. Tre matcher i veckan kanske passar mig bättre, det blir ju mindre träningar också, säger Ström med ett leende.

Om VH skulle besegra Kristianstad i tabelltopp, för första gången denna säsong, på tisdagskvällen skiljer det bara två poäng mellan lagen inför de två sista omgångarna. Då lever drömmen om Allsvenskan i högsta grad.

– Vi har alla chanser att besegra dem. Jag tycker att vi spelade ut dem sist. Kan vi få mycket puckar på mål, störa deras målvakt och spela vårt spel ska det nog gå.

undefined
Hugo Ollila blev matchvinnare med sitt mål i andra perioden.

En annan huvudrollsinnehavare var Hugo Ollila. Under ett powerplay i andra perioden smackade han in pucken i nät vid ställningen 2–2, efter en läcker passning från Anton Carlsson. Det skulle visa sig bli ett matchavgörande mål.

– Vi fick till bra rörelse på deras box och flyttade pucken över hela zonen. Vi luckrade upp dem och sen uppstod det en yta i mitten som Anton hittade mig på. Sen var det bara att dra dit den, säger Ollila. 

Vad är dina tankar kring avslutningen, med en måstematch mot Kristianstad till att börja med?

– Vi måste se till att stämpla in och kräma ut allt vi har framöver. Blir det seger kan vi få en riktigt häftig avslutning på säsongen.

VH-Hudik 3–2

Första perioden: 0–1 (07:45) Christoffer Jansson, powerplay, 1–1 (08:47) Pelle Ström, 1–2 (16:28) Adam Byström Johansson.

Andra perioden: 2–2 (27:47) Anton Carlsson (Jakob Karlsson, Eddie Levin), 3–2 (30:07) Hugo Ollila (Anton Carlsson, Elias Lindgren), powerplay.

Tredje perioden: – 

Skott: 23–20

Publik: 893

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!