Ovane målskytten hittade rätt: "Helt vidöppet"

Första ronden av fem. Det blev ingen knockout seger, men Vimmerby vann klart på poäng mot Dalen. Den som fick in det avgörande slaget var ovane målskytten Pelle Ström. "Målet var helt vidöppet så jag kunde inte gärna missa", sa han.

Pelle Ström jublar efter 2-0.

Pelle Ström jublar efter 2-0.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-07 22:06

Vimmerby hade skaffat sig ett bra grepp om den första kvartsfinalen borta mot Dalen på tisdagskvällen genom att tidigt ta ledningen med 1–0. Då kom det förlösande målet när det behövdes som mest med knappt åtta minuter kvar att spela. Pelle Ström gör inte många mål per säsong, men nu valde han att kliva fram när det behövdes som mest. 

Efteråt ville han inte ta åt sig så mycket av äran.

– Nej, målet var vidöppet när jag sköt så jag kunde inte gärna missa. Det är helt och hållet mina lagkamrater som ska ha äran för det. Vi fick jäkligt bra snurr i det anfallet. Jag kunde smyga upp på vänsterkanten och såg att Anton Carlsson sög in pucken och lade den vidare till William Dageryd. Han använde sin split-vision och hittade en perfekt passning till mig.

Hur skönt var det att se pucken gå in?

– Jäkligt skönt. Där avgjordes matchen definitivt, sa Ström som tyckte att Vimmerby hade full kontroll på matchen.

– I spelet fem mot fem hotar de aldrig oss på allvar. De kör med sitt grisspel och försöker provocera oss, men jag tycker vi står upp väldigt bra och håller oss lugna i de situationerna. Det var bara nån enstaka utvisning som vi tog som kändes onödig.

undefined
Pelle Ström, Vimmerby Hockey

Hur viktigt var det att få med sig den första ronden?

– Det är alltid bra att börja med en seger och framförallt på bortais. Det är Dalen som har pressen på sig eftersom de valde oss, sa Ström som reagerade på den klena uppslutningen av publiken i hallen.

– Ingen verkar gilla Dalen och det är skönt. Till onsdagens match väntar vi oss en busslast med Vimmerbysupporters till hallen. Med deras hjälp ska vi se till att vinna rond två också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!