Ström: "Jag tillhör Vimmerby – då spelar jag här"

Ett ofrivilligt coronauppehåll har hållit Vimmerby Hockeys spelare borta från spel i en vecka. Backen Pelle Ström är en av dem som klarat sig från smittan – men som ser fram emot att få komma ut på isen snart igen. "Det är väldigt tråkigt att bara vara hemma", säger han.

Pelle Ström och hans Vimmerby Hockey har inte kunnat träna eller spela under veckan.

Pelle Ström och hans Vimmerby Hockey har inte kunnat träna eller spela under veckan.

Foto: Jacob Meijer/Meijermedia

Ishockey2022-01-16 17:30

Precis som förra året har Vimmerby Hockey tvingats pausa A-lagsverksamheten efter att covid-19 letat sig in i laget. Efter att ha fått två matcher uppskjutna (mot Karlskrona och Dalen) ser det nu ut att bli så även med onsdagens match mot Nybro.

– Tydligen har Nybro också haft några fall, så den matchen är uppskjuten tror jag, säger VH:s Pelle Ström, som inte är en av de smittade i truppen.

– Nej, jag har klarat mig. Jag har faktiskt inte haft corona en enda gång. 

Vad gör man när träningarna och matcherna är inställda?

– Först och främst gäller det att hålla sig frisk. Sen får man se till att vara ensam. Man ska inte vara på något gym eller så, utan det får bli träning på egen hand hemma istället. 

Det ofrivilliga uppehållet kan ses som både positivt och negativt. Positivt för att VH haft en oerhört tung inledning på den södra Allettan, med åtta poäng på tio matcher. Negativt eftersom man bröt sin fyra matcher långa förlustsvit i den senaste matchen, då man slog Skövde på hemmais med 3–2 (efter förlängning). 

– Nja, jag tror inte det har så stor betydelse egentligen, speciellt inte när det nu blev så här för alla lag, menar Pelle Ström och fortsätter:

– Men visst... Det kanske är lite lämpligt att kunna koppla bort hockeyn och få vara hemma en del. 

VH-backen tycker också att han märkte av en glädjande detalj i matchen mot Skövde senast.

– Det syntes mycket mer i ögonen att vi ville vinna. Det här var ett steg i rätt riktning. Sen har det varit tufft med självförtroendet också. När vi bara vann och vann i grundserien var det jäkligt enkelt att spela hockey.

Ström har även fått testa på spel på allsvensk nivå under säsongen. I höstas var han utlånad till Vita Hästen och fick spela två matcher med Norrköpingslaget. För en vecka sedan kom också rapporter om att Hästen var intresserade av att plocka in honom igen. Något som 27-åringen själv inte vill gå in på.

– Jag vet faktiskt inte så mycket om det. Jag tillhör Vimmerby, så då spelar jag här. 

Så det blir inget spel i Vita Hästen framöver för dig?

– Jag har kontrakt säsongen ut med Vimmerby och har ingen klausul för allsvenskt spel heller. 

Hur var det att få testa på spel på högre nivå?

– Jättekul. Jag har aldrig spelat i allsvenskan tidigare så det var roligt att få chansen att visa upp sig. Att det gick bra var extra kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!