Strömberg på is med VIK

I slutet av förra veckan slog bomben ner. Conny Strömberg var klar för en återkomst i Västerviks IK. Det som verkade otänkbart med tanke på hur parterna skiljdes åt var verklighet.

Foto:

Ishockey2017-11-15 13:52

Initialt hoppades VIK att den nu 42-årige Strömberg, som under hösten bedrivit sin ishockey i Norge och Lörenskog, skulle vara framme och tillgänglig för match redan i måndags, då VIK tog emot Almtuna. Färgklicken Strömberg var dock indisponibel då han var i Spanien på utlandssemester. När laget genomförde sin träning under onsdagen - man var lediga i tisdags - var Strömberg tillbaka i Plivit Trade-Hallen.

Av de tidiga uppställningarna att döma är tanken att Conny Strömberg ska ingå i en av de två nya power play-formationerna. Han stod till höger i en enhet med Oskar Drugge, Dan Pettersson, Lukas Löfquist och Victor Öhman.

Den andra nykomponerade uppsättningen bestod av Andreas Frisk, Alexander Wiklund, Joacim Hedblad, Christopher Fish och Patrik Blomberg.

Baserat på tröjfärger och hur Roger Forsberg tidigare formerat sitt lag kommer han att placera Strömberg till vänster i en kedja tillsammans med Kalle Östman och Lukas Löfquist.

Efter träningen pustade Strömberg ut.

– Det var jobbigt, som det ska vara.Jag hade inte räknat med att vara i toppform eftersom jag inte spelat på ett tag. Jag kommer väl i form nån gång.

Vad har du för bild av det lag du kommer till?

– Nu har de visserligen vunnit de två senaste så det var lite positivare och mer självförtroende än innan. Av det lilla jag sett så har det saknats offensiv spets.

Och du har redan börjat skissa på power play, eller?

– Absolut. Vi körde igenom lite idag och får köra mer imorgon, det ska nog bli bra.

Om du blir uttagen till spel mot Tingsryd, är du tillgänglig?

– Självklart. Det är den dialogen vi har haft, att jag ska in i laget på fredag.

Victor Öhman bröt ganska tidigt onsdagens träning med, vad det verkade, känningar i ljumsktrakten - en skada som höll honom borta från spel i tio veckor.

– Han har ju ont, det är klart att det är jäkligt frustrerande både för honom och oss. Vi får göra vad vi kan för att Victor ska bli helt frisk, säger sportchefen Tomas Lind, som där och då inte visste hur pass allvarlig situationen med Öhman var.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!