Styrkebesked från Rögle – vann femte raka

Rögle går som tåget i SHL. Serieledaren tog sin femte raka seger när toppkonkurrenten Skellefteå besegrades med 4–1 på hemmais. –Sjukt stabilt, säger målvakten Christoffer Rifalk.

Rögle vann igen och drar iväg i tabelltoppen. Arkivbild.

Rögle vann igen och drar iväg i tabelltoppen. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Ishockey2022-03-05 20:23

Fjolårsfinalisten ser ut som en stor utmanare till SM-titeln även den här säsongen. Ängelholmslaget har radat upp fem segrar och leder grundserien med fyra poäng, trots en match färre spelad än tvåan Skellefteå.

Och det var just Skellefteå som kom på besök i Catena arena på lördagen. Då kom Rögle med ett riktigt styrkebesked.

– Det känns som att spelet börjar sitta mer och mer, säger Röglemålvakten Christoffer Rifalk i C More.

Dennis Everberg gav Rögle en tidig ledning med en riktigt läcker prestation. OS-svensken gjorde en dragning förbi amerikanen Strauss Mann i Skellefteåkassen och lade in pucken i nät.

I andra perioden utökade österrikaren Marco Kasper till 2–0 efter en tilltrasslad situation framför mål.

Bara några minuter senare pricksköt finländaren Tony Sund in 3–0.

Det blev en allt för brant uppförsbacke för gästerna. Men det kom trots allt en reducering i slutakten, innan Tony Sund skickade in 4–1 i tom bur i slutminuterna.

– Sjukt stabilt, tycker jag. Vi kommer in och krigar från start och visade att vi inte är nöjrda med att vinna CHL i veckan, utan vill vara ett lag att räkna med även i SHL, säger Christoffer Rifalk.

Regerande svenska mästaren och tabellfemman Växjö åkte på en 1–3-förlust hemma mot Leksand. För Dalalaget var det en viktig seger i kampen om en topp sex-placering, som innebär en direktbiljett till kvartsfinalerna i slutspelet.

Leksand ligger på sjundeplats, och har samma antal poäng som Örebro på placeringen ovanför. Femman Växjö ligger en poäng före.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!