Styrkebeskedet från VH: Tre nya poäng

En sämre insats än i premiären mot Kallinge/Ronneby, men ändå tre relativt enkla poäng.

Ishockey2015-09-22 19:53

Det var inte vackert. Men det gav i alla fall tre poäng.

3-2 borta mot Mörrum i går kväll innebär att Vimmerby Hockey har fått en smakstart på HockeyEttan Södra.

- Vi hade ett uppdrag när vi åkte hit och det var att vinna, säger en lättad VH-tränare Daniel Eriksson.

3-1 mot Kallinge/Ronneby i premiären. 3-2 borta mot Mörrum i går. Två matcher med liknande resultat, men med helt olika karaktär. Summan av kardemumman är dock densamma. Tre pinnar för Vimmerby Hockey i båda fallen.

Skillnaden i går var att det var ganska hafsigt, slarvigt och tempofattigt. Mot KRIF fick VH å andra sidan hjälp med att hålla tempot uppe . Det fick man inte i går mot ett ganska destruktivt motståndarlag.

När VH gjorde 3-1 i den tredje perioden verkade man spela av matchen hur enkelt som helst. Men en onödig utvisning och ett sent reduceringsmål skapade oro och i slutsekunderna var det inte långt ifrån att Mörrum också fick in en kvittering. Men vi börjar från början.

Under den första halvan av den första perioden var det mycket Mörrum. För att få fart på manskapet tog VH-tränaren Daniel Eriksson en fullt logisk time out efter dryga sju minuter. Kanske var det en fördröjd effekt av det, för bara några minuter senare trampade Vimmerby igång. Framför allt var det ett byte av kedjan Bezuch, Harlestam och Kokkonen som ändrade matchbilden. Efter tolv minuter prickade Hampus Harlestam stolpen och efter 30 sekunders fortsatt snurr i anfallszonen blev han elegant framspelad av Robin Kokkonen och styrde in 1-0 i fritt läge framför mål.

I slutet av perioden drog VH på sig två onödiga utvisningar, vilket gjorde att hemmalaget fick inleda mittperioden med spel fem mot tre.

- Alla dessa onödiga utvisningar vi drar på oss är ett problem. Och det handlar ju inte om en enstaka spelare, utan det är ett kollektivt problem som vi måste få ordning på, säger Eriksson.

Vimmerby klarade av det numerära underläget utan större problem och skapade sedan hårt tryck mot Mörrum under de inledande minuterna av den andra perioden. Bland annat hade både Hampus Harlestam och Jesper Kokkonen varsitt bra läge. Sedan dog perioden fullständigt.

Icingpuckar, handpassningar, målvaktsblockeringar, puckar över sargen och spelsekvenser på max 20 sekunder utan avblåsning.

Efter 9.55 drog Vimmerby på sig ännu en helt onödig utvisning, en slashing i offensiv zon när man dessutom hade pucken. 24 sekunder senare kom så Mörrums kvittering, då Rok Leber la in en retur i ett tomt mål.

Därefter gick perioden i stå igen. Efter 15.25 gjorde Mörrums målvakt en galen räddning när Juraj Bezuch hade öppet mål. I den sekvensen drog hemmalaget på sig en utvisning och i samma sekund som man blev fulltaligt, två minuter senare, direktsköt Simon Dahl in 2-1 till Vimmerby.

- Skönt för Simon att få sätta det målet. Han hade ett par lägen till som lika gärna kunde ha gått in, säger Daniel Eriksson.