Succécomeback för Filip Forsberg

Filip Forsberg var i natt tillbaka på NHL-isen efter drygt tre veckors skadefrånvaro. Och svensken visade formen direkt. Han var Nashvilles ende målgörare i 2–5-förlusten mot Robin Lehners Vegas.

Nashvilles Filip Forsberg överlistar Robin Lehner i Vegas-målet.

Ishockey2021-11-25 05:58

Filip Forsberg har dragits med en överkroppsskada i drygt tre veckor och har missat nio matcher. Efter spekulationer om att forwarden var på väg tillbaka gjorde han i natt comeback i NHL.

– Jag blev bättre ju längre matchen led. I första perioden var jag definitivt lite ringrostig, säger Forsberg på presskonferensen.

Det blev en tuff start för Forsberg, Mattias Ekholm och de andra i Nashville. Halvvägs in i matchen ledde Vegas med 3–0, bland annat tack vare en framspelning från svensken Mattias Janmark.

Bortdömt mål

Då klev Forsberg fram. I slutet av andra perioden fick han först ett mål bortdömt, efter att motståndarna protesterat över att Lehner störts i Vegas-målet, innan han dryga fem minuter in i tredje perioden överlistade Lehner.

Glädjen blev dock kortvarig. Vegas gav snabbt svar på tal och satte 4–1. Men Forsberg höll ännu en gång Nashvilles hopp uppe – med sex minuter kvar placerade han i powerplay ett skott bakom Lehner.

Närmare än så kom dock inte Nashville och Vegas kunde sätta slutresultatet 5–2 i tom kasse.

– Han har arbetat hårt för att komma tillbaka, så det var kul att se honom göra det och bli belönad för det hårda arbetet, säger Nashvilles tränare John Hynes.

Forsberg har nu gjort sex mål på tio spelade matcher den här säsongen.

– Det är definitivt något att bygga vidare på, säger Forsberg om sin egen insats.

Raymond målskytt igen

Lucas Raymond slog till på nytt när hans Detroit vann med 4–2 hemma mot St Louis. Det var den 19-årige talangens åttonde mål för säsongen – dessutom har han noterats för totalt tolv assist.

Nu är han den blott andre spelaren i klubbens historia som lyckats nå 20 poäng på sina 21 första matcher i NHL. Bara Detroitikonen Steve Yzerman, från säsongen 1983–1984, har ett bättre facit.

Raymond blev frispelad i den första perioden och gjorde inga misstag när han ställdes mot St Louis-målvakten Ville Husso.

Nashvilles Filip Forsberg i mitten gratuleras av lagkamraterna. Arkivbild.