Succélaget går på backjakt

Trots succén så här långt i Hockeyallsvenskan så vill Västerviks IK förstärka truppen. En framträdande back har länge stått på önskelistan, vilket gör att både Jens Anderssons och Oskar Karlssons framtid i klubben är osäker. – Vi har inte tagit något beslut ännu angående Jens och Oskar, säger VIK:s sportchef Tomas Lind.

Framtiden för Oscar Karlsson och Jens Andersson (nästa bild) är osäker. Deras kontrakt med VIK går ut den 31 oktober. Foto: Viktor Allvin

Framtiden för Oscar Karlsson och Jens Andersson (nästa bild) är osäker. Deras kontrakt med VIK går ut den 31 oktober. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2016-10-21 05:34

Både Jens Andersson och Oskar Karlsson har kontrakt som går ut den 31 oktober. Det är inte ovanligt att klubbar har klausuler med spelare så att de har rätt att avsluta kontrakten vid ett visst datum.

VIK har ett samarbete med Linköpings HC och väntar fortfarande på att få en back på lån därifrån. Detta har dock fördröjts på grund av Gustav Forslings succé i Chicago Blackhawks i NHL.

– Det trodde man kanske inte att han skulle klara sig så bra. Han ska göra nio matcher där, och blir det en tionde så blir han kvar i NHL det har med lönetaket att göra, säger Tomas Lind.

Tror han kommer tillbaka

– Men jag tror ändå att han kommer tillbaka till LHC, det är ju inte backar utan forwards som Chicago behöver. Och om/när han är tillbaka så kommer Linköping att låna ut sin åttonde back till oss, de åker bara med sju backar på matcherna, säger Lind.

Om Gustav Forsling kommer tillbaka till LHC så blir det dock tidigast en bra bit in i november, och VIK vill egentligen inte vänta så länge.

– Hittar vi något annat bra på marknaden så gör vi affär, och vi kommer att ge Jens Andersson och Oskar Karlsson ett besked så snart vi kan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!