Succémålvakten ska stoppa VH: "Längtar till Play Off"

Visby/Roma har precis som Vimmerby Hockey blandat och gett under inledningen av Allettan. Men deras målvakt Anton Malmborg har varit fenomenal och toppar hela målvaktsligan i den södra serien. "Det är klart att man håller ett öga på den statistiken", säger 22-åringen.

Anton Malmborg gjorde succé i Halmstad och lämnade sedan för Visby/Roma, där han också storspelar.

Anton Malmborg gjorde succé i Halmstad och lämnade sedan för Visby/Roma, där han också storspelar.

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Ishockey2021-01-27 12:30

Visby/Roma förknippas ofta med tuff och fysisk hockey. Men den här säsongen har man "lirat" sig fram och tagit sig till Allettan med ett relativt ungt lag. En som verkligen visat klass är målvakten Anton Malmborg, som efter två säsonger valde att lämna Halmstad Hammers för Visby och Gotland. 

– Jag kände att jag hade gjort mitt i Halmstad och jag behövde något nytt. Visby känns proffsigare än Halmstad, samt att jag var ute efter att få ha en målvaktstränare, vilket jag inte hade i Halmstad, säger målvakten. 

Det har visat sig bli ett lyckat drag. Efter sex spelade matcher i den södra Allettan toppar han statistiken för målvakterna och har bäst räddningsprocent med 93,71. Bakom honom finns Nybros Robin Johansson (93,57) och Tomas Rydén i Vimmerby Hockey (93,04). 

– Jag har tagit ytterligare steg den här säsongen och det har nog att göra med att man har någon som pushar en varje dag, säger Malmborg, som givetvis har koll på räddningsprocenten:

– Det är klart att man håller ett öga på den statistiken. Det är som poäng för oss målvakter. Samtidigt ska man inte lägga allt för stort fokus på det. 

På onsdag kväll är han och Visby/Roma på plats i Vimmerby för den sjunde matchen i Allettan. Inför matchen ligger Visby på femte plats med åtta poäng, medan VH parkerar på åttonde plats med sex poäng. 

– Vimmerby är bra och tuffa att möta. Jag har spelat en match mot dem på bortais. Det var med Halmstad och det var ingen rolig match, haha...

Vad har ni i Visby/Roma för målsättning med säsongen?

– Vi vill spela vidare och vi har sagt att topp fem i Allettan är en realistisk målsättning för oss. Sen får vi se hur det går. 

Vi direktrapporterar från matchen på onsdag med start klockan 18:45. Följ den på www.vimmerbytidning.se. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!