Christofferssons träning inför Allsvenskan: "Mycket mentalt"

Det var en lugn men trött målvakt Sporten möttes av efter fystesterna på Träningshuset. "Det känns skönt att ha det avklarat", säger Robin Christoffersson som har jobbat hårt under sommaren med extra fokus på bål och benstyrka. Det kanske behövs då han inte är så van vid det packade spelschemat Allsvenskan kommer att innehålla.

Robin Christoffersson förklarar skillnaden om hur en målvakt tränar jämfört med en utespelare.

Robin Christoffersson förklarar skillnaden om hur en målvakt tränar jämfört med en utespelare.

Foto: Axel Norbro

Ishockey2024-08-03 16:30

Robin Christoffersson var en av hjältarna när Vimmerby Hockey tog klivet upp till Allsvenskan. Han befann sig mellan stolparna och gjorde succé i kvalspelet och ansågs som en mycket viktig pusselbit i den historiska bragden många av oss sent kommer att glömma.

Frågan är då hur målvakten ska fortsätta att imponera på publiken i tigerkulan när en ny säsong i Hockeyallsvenskan väntar.

– Jag har lagt ner mycket tid på att öka lungornas förmåga. Det kommer bli fler matcher i grundserien så det är viktigt att göra sig redo så kroppen klarar av utmaningen, säger Robin Christoffersson som såg självsäker ut när han förklarade sin plan för Sporten.

Eftersom du är målvakt antar vi att din träning under sommaren har sett lite annorlunda ut jämfört med utespelarnas. Kan du berätta hur ditt träningsschema har sett ut?

– Jag har som sagt fokuserat mycket på att förbättra lungorna. Jag har jag även lagt ner mycket tid på att få en bättre bålstyrka, det är väldigt viktigt som målvakt. Sedan är det ju självklart att lägga fokus på benen med, svarade VH-målvakten skrattandes. Det kommer bli en viktig del då det är mer fart på spelet i Allsvenskan.

undefined
Robin Christoffersson var starkt bidragande till att Vimmerby Hockey tog ett historiskt kliv upp i Hockeyallsvenskan.

Rörlighet är förstås en viktig del som målvakt. Hur ser det ut på den fronten?

– Jo, men det stämmer. Det har jag också lagt mycket tyngd i så kroppen vänjer sig så fort som möjligt när första ispasset kommer.

Men inte nog med ett specialiserat träningsschema, Robin har även sett till att den mentala biten finns där då han kontinuerligt tränar förrådet bakom pannbenet för att kunna få ett extra lyft när det jobbiga väl kommer.

– Jag jobbar med en mental tränare var tredje vecka ungefär. Det är mycket prat om hur alla byggstenar ska läggas, vad man ska prioritera och hur man ska gå in i försäsongen på rätt sätt, säger Robin.

Hur tycker du laget ser ut inför ert först ispass nu på måndag?

 – Vi ser väldigt starka ut och det känns bra när man ser hur hårt grabbarna har tränat.

Blir det som ett extra lyft när laget ser ut att ha skött sin träning?

– Absolut. Det känns som vi har mycket att ge. Vi har haft ett bra program under sommaren och de flesta verkar ha följt det rätt så bra. Det syns på löpningen och styrkan vi har kört, svarar Robin med ett glatt humör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!