Succétränaren kan vara på väg till SHL

Phil Horsky. Det är Vimmerbys drömlösning på tränarfrågan. Om det blir så? Det vet vi inte. De senaste dagarna har österrikaren nämnts som ett intressant tränarnamn både i Leksand och Modo.

Phil Horsky uppges vara intressant för andra klubbar.

Phil Horsky uppges vara intressant för andra klubbar.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-04-10 18:50

Han har två succésäsonger bakom sig i Vimmerby Hockey. 

Frågan är om det blir en tredje?

Phil Horsky verkar vara ett hett namn hos flera stora klubbar. Det framgår dels i Sportexpressen, dels i Sanny Lindströms hockeyblogg i samma tidning. Detta efter att det framkommit att Leksand visat stort intresse för Modos kontrakterade tränare Björn Hellqvist – och där intresset tydligen är ömsesidigt. 

För några dagar skrev Lindström bland annat så här: 

"Modo behöver hitta en ny tränare (om Hellqvist lämnar) och jag tror mig ha den perfekta ersättaren i form av Vimmerbys Phil Horsky. Han är inte helt olik Hellkvist i sitt sätt att vilja spela hockey med intensiv skridskoåkning och hård forecheck. Han har visat i Vimmerby att han kan utveckla ett spel och sina spelare". 

I Sportexpressen ett par dagar senare framkom istället att Horsky skulle vara ett namn för klassiska Leksands IF. Om Modo stänger dörren att släppa Hellqvist tittar enligt Sportexpressen Leksand på alternativa spår. Och där skulle alltså Horsky tillsammans med erfarne Tommy Samuelsson vara starka kandidater. 

De båda har tidigare jobbat tillsammans, i Vienna Capitals och känner varandra bra. 

"Jag diskuterar inte namn öppet. Men självklart finns det olika tränare där ute. Vi kan inte bara ha ett enda spår, säger Thomas Johansson, sportchef i Leksand". 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!