Avgörande vecka för VH: "Bara tuffa matcher"

Fem lag gör upp om de fyra främsta placeringarna i toppen. Fem lag slåss om att komma topp åtta. "Allettan Södra är otroligt jämn och innehåller bara tuffa matcher", konstaterar Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård inför onsdagens toppmöte med Halmstad på hemmais.

Hampus Sylvegård Ser toppmötet med Halmstad som en tuff men rolig utmaning.

Hampus Sylvegård Ser toppmötet med Halmstad som en tuff men rolig utmaning.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-13 18:45

Med fem omgångar kvar kan Vimmerby Hockey som serieledare konstatera att en plats i slutspelet är säkrad. Den här veckan väntar två nyckelmatcher som kan avgöra om laget dessutom kan ta ett stort steg mot en plats bland de två främsta som ger en stor fördel i slutspelet.

På onsdagen väntar tabelltrean Halmstad hemma och sedan ställs laget mot fyran Dalen borta på fredag.

– Det är klart att jag har koll på hur tabellen ser ut och att vi har ett bra läge. Jag lägger fokus på en match i taget och Halmstad har vi spelat tre oerhört jämna matcher emot tidigare på säsongen. De har ett bra lag och är framförallt starka defensivt med en vass målvakt. Sedan har de en stark förstakedja och jag tycker att det blir en rolig utmaning för oss, säger Sylvegård.

VH kommer från en 4–2-seger borta mot Mariestad där de på nytt visade styrka och avgjorde i tredje perioden.

– Vi spelade kontrollerat då och vårdade pucken väl. Det fanns mycket bra som vi kan ta med oss till onsdagens match.

Matchen mot Halmstad är en så kallad enkronasmatch med fritt inträde och Sylvegård hoppas på extra stöttning från publikplats.

– Det har varit bra liv på läktaren på sistone och det uppskattar både spelarna och jag. Jag hoppas att extra många tar chansen att komma och stötta oss mot Halmstad.

Hur är skadeläget i truppen?

– Det var inga nya avbräck på måndagens träning så det ser bra ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!