Superpass i debuten: "Lite av en dröm"

Trots en lång resa och sömnbrist blev landslagsdebuten något att minnas för Timothy Liljegren. Torontobacken svarade för två målpass i storsegern, 7–1, över Ungern i VM. –Landslaget har varit lite av en dröm så väldigt kul att göra debut och få en vinst, säger 24-åringen.

Timothy Liljegren var nöjd med sin debut i Tre Kronor.

Timothy Liljegren var nöjd med sin debut i Tre Kronor.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ishockey2023-05-18 18:56

Liljegrens framspelning till Rögleforwarden Dennis Everbergs 3–1-mål i första perioden var riktigt snygg.

Backen tog sig runt den ungerska målburen och slog en backhandpassning bakom ryggen till Everberg som enkelt kunde göra mål.

– Rasmus (Sandin) passade mig och sedan försökte jag åka runt deras spelare och jag gjorde en liten stoppfint. Everberg skrek på mig så jag försökte bara få in den där. Han gjorde mål och det var skönt, säger han.

Ett Röglemål då alla tre har representerat Skånelaget.

– Ja, det var Ängelholmskemi, säger han med ett brett flin.

Roligt återseende

Det blev två målpass för Liljegren och 17.17 i istid tillsammans med gamle vapendragaren Rasmus Sandin i Tre Kronors fjärde raka VM-seger.

De två spelade ofta i hop i Toronto fram till att Sandin trejdades till Washington i slutet av februari.

– Vi har spelat där i många år och mesta tiden tillsammans så vi borde kunna spela ganska bra ihop. Jag tycker vi spelar bra i dag, det var roligt att spela med honom igen, säger Liljegren.

Han landade i Tammerfors i onsdags eftermiddag efter sin resa från Toronto och hade det svårt med sömnen första natten.

– Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men det kändes helt okej. Det tog ett tag att få i gång benen och lungorna, säger han.

Nöjd Hallam

Förbundskaptenen Sam Hallam var nöjd med sitt tionde NHL-tillskott i VM-truppen.

– Jättebra. Jag tycker han rör sig bra, spelar bra utan puck och vågar ligga nära. Sedan visar han också i spelet med pucken sitt lugn där. Nu kanske det inte är så i varje match att han kan åka runt buren och lägga backhandpassningar på bortre stolpen, men det han gör i passningsspelet är väldigt bra, säger Hallam.

Liljegren tycker att han kommit bra in i laget på den korta tiden:

– Väldigt sköna killar. Jag tycker de har tagit emot mig väl sedan jag kom hit. Det är bra energi i laget och jag känner några sedan tidigare, säger han.

Tre Kronor har en ledig dag på fredagen innan Frankrike väntar på lördag kväll.

– Det var nån som sa att vi kanske skulle åka bastuflotte, men jag får väl försöka komma i kapp med sömnen också, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!