Supertalangen klev fram för Örebro i premiären

Han är SHL:s kanske störste talang – samtidigt som Örebros förväntningar är skyhöga på 17-åringen. Och direkt i premiären kliver Leo Carlsson fram när Örebro vann med 3–2 efter förlängning hemma mot Linköping. –I år kommer jag vara snabbare, starkare, och jag kommer att ta bättre beslut i allt jag gör. Jag har kört mycket fys nu i sommar och det hjälper mig, säger Örebroforwarden till TT.

Örebro vann inför hemmasupportrarna.

Ishockey2022-09-17 20:31

Linköping har haft en tung försäsong med idel förluster och Örebro har inte heller övertygat i träningsmatcherna. Men på lördagskvällen kunde alltså Leo Carlssons närkegäng till sist fira en seger i premiären inför en fullsatt och kokande Behrn arena.

Örebro kom ut i flygande fart. Redan efter en minut retursköt Emil Larsson in första målet direkt efter en tekning. Men efter en kvart kvitterade Christoffer Ehn när han kliniskt placerade pucken i krysset förbi målvakten Jhonas Enroth.

Toppkedjan klev fram

Och två minuter in i andra perioden hade gästerna vänt matchen när Linköpingsprodukten Filip Bystedt satte 2–1 via stolpen i powerplay.

Men sen var det i stället Örebros tur att vända tillställningen. Och det var alltså Leo Carlsson och hans toppkedja med Rodrigo Abols och Mathias Bromé som visade vägen.

Tolv minuter in i tredje perioden pricksköt Leo Carlsson in 2–2 i powerplay bakom målvakten Marcus Högberg. Och i förlängningen avgjorde sedan centern Robert Leino när han tryckte in pucken in nättaket.

– Vi hade fått några chanser där innan i powerplay, så det var skönt att till slut sätta den i powerplay, säger Leo Carlsson.

Redan förra säsongen chockade Leo Carlsson hockey-Sverige när han 16 år gammal slog sig in i Örebros A-lag. Facit blev till sist nio poäng på 35 matcher. På försäsongen har det sedan pratats om att både Vancouver och Dallas varit på plats för att kolla in underbarnet från Karlstad.

– Andra året i ligan, då är det viktigt att ta kliv. Sen är det ju NHL-draften så klart, som man inte ska tänka på så mycket men det gör man ju ändå. Jag har ingen aning om det var några scouter här i dag på läktaren.