Supertrio toppar statistiken: "Har bra kemi"

Den ene har gjort flest poäng i serien, den andre flest mål – och den tredje är bäst när det kommer till assist. Tillsammans bildar de Vimmerbys egen superkedja: Jonas Nyman, Mattias Wigley och Anton Carlsson.

Jonas Nyman, Mattias Wigley och Anton Carlsson har inlett säsongen strålande. Tillsammans har de gjort 31 poäng på nio matcher.

Jonas Nyman, Mattias Wigley och Anton Carlsson har inlett säsongen strålande. Tillsammans har de gjort 31 poäng på nio matcher.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-10-29 19:43

Lagfotografering väntar bakom hörnet. Innan den tar vi trion i anspråk för en kort stund. Och det av ett speciellt skäl. Det hör inte till vanligheterna att tre spelare i samma anfallskedja toppar seriens poängliga, målliga och assistliga. 

– Känns jättekul såklart, och det i en så bra serie, säger kaptenen Anton Carlsson. 

Han har producerat nio assistpoäng på lika många matcher. Målkontot är dock befriat från påhälsning så här långt. 

– Ja, haha. Visst vill jag göra mål också, men det är inget jag tänker på. Så länge Wigley (Mattias) fortsätter att ösa in mål och Nyman (Jonas) sätter ett då och då, så spelar det ingen roll. 

Precis som kedjepolarna lyfter han fram rörelsen, det hårda jobbet och farten som viktiga komponenter till trions framgångar på isen. Kommunikationen är en annan sak han belyser:

– Vi pratar väldigt mycket på träningarna, om olika situationer som uppstår och som vi kan utveckla. Det betyder mycket. 

Carlsson och Wigley känner varandra väl efter åren tillsammans i Vimmerby. Till den här säsongen fick de in en ny bekantskap vid sin sida, 23-årige Jonas Nyman, ursprungligen från Arvika och med ett förflutet bland annat i Färjestad och Skövde. 

Det är han som ryckt åt sig en knapp ledning i poängligan, 12 poäng (4+8). Mot Kalmar satte han två mål, varav det matchavgörande på straff. 

– Den satt fint, säger Nyman och tillägger att det har varit lätt för honom att komma in i laget och anpassa sig till sin nya hemmiljö i Småland. 

Inte minst då med kedjekamraterna Carlsson och Wigley...

– Jag tycker vi har bra kemi med varandra och det blir bara bättre och bättre. 

Rutinerade Mattias Wigley har samma känsla. I hans fall har han också haft en fantastisk känsla när det kommer till nätrassel. Ingen i södra Hockeyettan kan matcha honom när det kommer till målskytte den här säsongen. 

– Jag har ett bra flow, sa han efter ännu en fullträff i länsderbyt mot Kalmar (seger 4–3).  

Det var hans åttonde mål i seriespelet, i den nionde omgången. 

Den hårt arbetande stockholmaren har fortsatt på den inslagna vägen från fortsättningsserien i våras, där han stänkte dit tio mål på 18 matcher. 

– Jag får många fina framspelningar, säger han ödmjukt. 

På söndag väntar KRIF borta. De lär vara förvarnade om seriens vassaste kedja. Frågan är om det räcker?

Jonas Nyman satte den avgörande straffen mot Kalmar.
Jonas Nyman satte den avgörande straffen mot Kalmar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!