Supervändning av VH i derbyt

Efter mer än halva matchen stod det 3-0 på resultattavlan. Allt såg ut som vanligt när Vimmerby Hockey spelar borta. Men med sex minuter kvar satte Jeff Smith sin egen retur - fram till 4-3. - Det finns inga bättre segrar, sade den amerikanske hjälten efteråt.

Glädje. Amerikanen har precis gjort 4-3 för Vimmerby och fullbordat vändningen mot Tranås.

Glädje. Amerikanen har precis gjort 4-3 för Vimmerby och fullbordat vändningen mot Tranås.

Foto:

Ishockey2015-01-26 07:41


Vimmerby Hockey har haft stora problem på bortais i Allettan. Mot Tranås AIF i Bredstorpshallen har problemen varit ännu värre. Men i går struntade VH i allt vad förstånd heter. Det fanns inte en möjlighet att de skulle ta tre poäng när Adam Johansson gjorde 3-0. Ändå gjorde de det.
- Att vända 0-3 på bortaplan mot Tranås är det viktigaste som har hänt Vimmerby Hockey den här säsongen, sade VH-tränaren Tomas Sandlin.

Tung start
Inledningsvis var ändå allt precis som vanligt. Vimmerby stod visserligen emot under de första tio minuterna, men innan periodvilan lyfte Thobias Josefsson in 1-0. I ärlighetens namn var det närmare 3-0 än 1-1.
- Vi kom ut och var inte med på noterna. Vi får inte börja som vi gjorde, men som tur är varar en match i 60 minuter, sade Jeff Smith.
I den andra blev det inte bättre. Robin Johansson sköt 2-0. Adam Johansson 3-0. Uppgivet och nedstämt. Allt talade för en ny blytung bortaförlust.
Men det rann aldrig i väg. Tobias Jonsson reducerade till 3-1 med mindre än två minuter kvar av mellanakten. 46 sekunder senare petade Niklas Svensson in en retur. Det var helt plötsligt liv.
- Jag tror att känslan i hela laget var att vi hade fullständig kontroll på matchen. Men så får de in en enkel och det gav energi, suckade TAIF-spelaren Filip Petersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!