Spaning från toppmötet – snacka om surt slut!

Toppmöte – och dramatiskt. Det skapades mängder av chanser, men det producerades få mål förutom i slutskedet då. Här är spaningen från matchen som slutade så snöpligt för Vimmerby.

Scott Hector gjorde en strålande match i VH-kassen.

Scott Hector gjorde en strålande match i VH-kassen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-11-03 21:55

1) TUPPFÄKTNINGEN

Grinigt, tufft – och var det något av en maktkamp vi fick se i den här matchen? Visst. Det var solklart att det var en hel del prestige inblandat i det här toppmötet. Efter en något beskedlig start och inga direkt fighter eller gruff, så hettade det till i slutet av den första perioden. Sen avlöste "bråken" varandra och det tjafsades stundtals i parti och minut. Det var kort och gott lite slutspelskaraktär mellan två lag som just nu i alla fall ser ut att solklart hamna i Allettan.

2) MÅLVAKTSGIGANTERNA

Vassa parader, blixtsnabba reflexräddningar, "omöjliga" ingripanden. Snacka om att målvakterna höll hög klass. Kristianstads skicklige keeper Wictor Ragnewall var mycket bra igen mot Vimmerby. Minst lika bra var hans kollega i VH, Scott Hector. Det gick nästan inte att göra mål på honom. Han var så tät, så bra. Mot KIK höll han nollan i 53 minuter innan han tvingades kapitulera. På de fyra senaste matcherna han vaktat Vimmerbykassen har han släppt in fyra mål.

 3) SURA SLUTET

Det tycktes omöjligt för Kristianstad att överlista Scott Hector. Han var länge omutlig. Så kom kvitteringen, så kom straffen, så kom ledningsmålet och också avslutningen i öppen kasse. Allt i matchens slutskede. Det som såg så bra ut slutade i en sur, jobbig förlust för Vimmerby. Och inte heller blev det någon revansch för nederlaget i premiären. VH har bara förlorat efter full tid vid två tillfällen i höst – båda gångerna mot KIK.

4) OFFERVILJAN

Visst, det blev en jobbig förlust som säkert lär svida. Men VH -spelarna bjöd verkligen upp till kamp. Det blev en styrkedemonstration mellan två bra lag. Vimmerby visade upp en karaktär, där spelarna gjorde allt för att vinna och förlänga den där långa poängsviten. De offrade sig helhjärtat, inte minst när laget fick några tunga utvisningar emot sig i mittperioden. Flera gånger slängde sig spelarna hänsynslöst och täckte skott när KIK-spelare laddade på för fullt. Arbetsinsatsen och attityden går sannerligen inte att klaga på.

5) RYCKET

Trots att Vimmerby föll mot Kristianstad så har de ett behörigt avstånd till lagen nedanför strecket. Fyra lag har gjort ett megaryck i tabellen: Halmstad, Karlskrona, Kristianstad och så VH. Efter den här omgången kommer Vimmerby ha minst sju poängs försprång till det sjätteplacerade laget. Ser bra ut med andra ord – och nu har de dessutom mött KIK två gånger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!