Svag insats av VIK – föll mot jumbon

Det har svängt om Västerviks IK hela säsongen. Inget undantag ikväll. Efter två raka segrar åkte VIK på en tung förlust mot Karlskoga (2-1).

Ishockey2018-01-24 20:12

Förutsättningarna inför matchen var glasklara: jumbon Karlskoga var i stort behov av en seger, för att inte avståndet uppåt skulle bli för stort. Å andra sidan behövde även VIK poäng. Annars riskerade laget att återigen hamna under kvalstrecket.

Inledningsvis var det hemmalaget som visade störst desperation. Att det stod 0-0 efter 20 minuters spel var en bonus för Västervik.

Karlskoga skapade fyra-fem riktigt bra lägen utan att göra mål. Bland annat kom Gustaf Thorell helt fri, efter att VIK slarvat rejält i sitt första powerplay-läge.

Paussnacket lyckades inte tända VIK-spelarna. Åtminstone inte till en början.
Efter 23:05 satte Karlskoga 1-0 i powerplay, genom Fredrik Forsberg. Det var fullt rättvist.

Västervik spelade upp sig ju längre perioden gick. Men bortalaget var förvånansvärt uddlöst i offensiv zon. De där riktigt heta kvitteringschanserna dök aldrig upp.
Istället gjorde hemmalaget 2-0 när klockan stod på 39:00. Återigen var det ett powerplay-mål efter en onödig VIK-utvisning.

I det läget var Västervik nere för räkning. Därför var Andreas Frisks reducering, med endast 18 sekunder kvar av mittenperioden, oerhört viktig. Det var ett något turligt mål där Frisk fullföljde en offensiv utflykt och slog in pucken från nära håll.

Men närmare än så kom aldrig VIK.

Den tredje perioden slutade 0-0, trots att bortalaget tryckte på ganska rejält. Framför allt i slutet av matchen.

Därmed tog Karlskoga tre oerhört viktiga poäng. För Västerviks del innebär förlusten att laget är tillbaka under kvalstrecket, eftersom Troja/Ljungby tog poäng mot AIK ikväll.

Karlskoga– Västervik 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
Andra perioden: 1-0 (23:05) Fredrik Forsberg (Victor Backman, Rodrigo Abols) i spel fem-mot-fyra, 2-0 (39:00) Juliuz Persson (Henrik Rommel, Rasmus Bengtsson) i spel fem-mot fyra, 2-1 (39:42) Andreas Frisk (Conny Strömberg)
Skott: 23-25 (12-6, 7-8, 4-11)
Utvisningar, BIK: 5x2 min, VIK: 4x2 min
Publik: 2 012