Svängigt derby avgjordes i slutet: "Otroligt skönt"

Precis som senast blev det återigen jämnt och tillknäppt när Virserum och Åseda drabbade samman i Hockeytrean. Och precis som senast var det VSGF som visade sig vara starkast. "Psykologiskt skönt att vinna mot Åseda", säger tränaren Wictor Holmberg.

Elias Grönberg blev stor hjälte för VSGF med sitt avgörande mål.

Ishockey2020-11-01 19:04

Det blev knappast något rivstart på rivalmötet mellan Virserums SGF och Åseda IF. Lagen, som låg etta (VSGF, 27 poäng) respektive tvåa (Åseda, 26 poäng), gjorde inga mål i den första perioden.

Men målen skulle komma. I den andra perioden hittade Jordan Fogarty fram till Thomas Mansbridge, som kunde skicka in ledningsmålet för VSGF. Bara fyra minuter senare kom repliken från gästerna, när Klas Jonsson kvitterade.

– Åseda var bättre än oss i början men vi jobbar upp oss, menar VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

I den tredje perioden dröjde det fyra minuter innan Åseda hade fullbordat vändningen. "Släkten är värst", brukar det heta. Jo, det fick VSGF känna på – två gånger om. Poängkungen Simon Dahl passade fram till Christoffer Velander och 2–1 till Åseda var ett faktum. Den ledningen stod sig dock bara i två minuter. Oskar Nelson höll sig framme och sköt in 2–2.

Trots Jordan Fogartys 3–2-mål för VSGF lyckades man inte hålla undan. "Släkten" presenterade sig igen när Jim Nordh drog in kvitteringen till 3–3.

– Det böljade fram och tillbaka, säger Holmberg.

VSGF skulle dock få sista ordet. Med två minuter kvar att spela blev Elias Grönberg stor hjälte med sitt mål som innebar 4–3 och som också blev slutresultatet.

– Otroligt skönt mål och en otroligt skön seger. Det är psykologiskt skönt att vinna mot Åseda, säger VSGF-tränaren, som berömde tre spelare lite extra:

– Jordan (Fogarty), Thomas (Mansbridge) och "Robban" (Robert Davidsson) är riktigt bra. Men hela laget ska också ha beröm.