Svängigt och hett när VIK förlorade mot Hästen

En fullständigt fenomenal inledning, en bedrövlig mittendel och en imponerande upphämtning. Det var prestigeladdat och svängigt när VIK och Hästen möttes på tisdagskvällen.

Ishockey2017-09-26 19:19

Och vilken inledning VIK:arna stod för. Chanserna radades upp och efter den relativt tidiga utdelningen (04:14) fick man blodad tand. Man hade bud på ett gäng mål till. Då kom utvisningen som förändrade matchen. Patrik Blomberg fällde en Hästenspelare och i det efterföljande powerplayspelet satt kvitteringen - från ingenstans. Målskytt: förre VIK-spelaren Alexander Pettersson.

VIK reste sig inte på en bra stund. Hästen tog över matchen, Simon Mitman gjorde 2-1 och innan den andra pausen kom hade Pettersson snurrat upp Joakim Englund och hängt dit 3-1.

Därför var det som hände sen ganska oväntat. VIK kom ut i den tredje perioden med samma frenesi som i den första. Man var fysiska, raka i sitt spel. Och utdelningen kom därefter. Först sopade Mattias Elfström in reduceringen innan Joacim Hedblad smackade in kvitteringen. Då hade vi spelat 06:41 av den tredje. VIK hade möjligheter att fullborda vändningen men intensiteten avtog något. Fullt rättvist fick övertid avgöra mellan två jämna lag.

Emil Wahlberg hade efter knappa tre minuter av 3-mot-3-övertiden ett jätteläge när Joacim Hedblad spelade fram backen - men avslutet hamnade i magen på Hästenmålvakten Viktor Kokman.

Närmare än så kom inget av lagen - straffar fick avgöra.

Joacim Hedblad, Tony Pappila och Christopher Fish missade för VIK medan Douglas Lögdal satte Hästens tredje straff och därmed säkrade extrapoängen för Norrköpingslaget.

Fakta och plusbetyg:

VIK-Vita Hästen 3-4 (1-2, 0-1, 2-0, 0-1)

Allsvenskan, omgång 3

Första perioden: 1-0 (04:14) Christopher Fish (Alexander Wiklund, Oskar Drugge), 1-1 (13:24) Alexander Pettersson (Wilhelm Westlund, Jonathan Tholander), 1-2 (15:12) Simon Mitman (Jonathan Tholander, Rikard Olsén)

Andra perioden: 1-3 (13:41) Alexander Pettersson  spel 5 mot 4

Tredje perioden: 2-3 (05:44) Mattias Elfström (Christopher Fish, Alexander Wiklund), 3-3 (06:41) Joacim Hedblad (Jörgen Karterud, Andreas Frisk)