Svängigt värre när VSGF vann

Efter mycket om och men vann till slut Virserum hemmatchen mot Ronneby med 7-5. VSGF tappade bland annat en tvåmålsledning till underläge, men laget lyckades vända på steken och gå segrande ur kampen.

Ishockey2017-12-14 20:21

Simon Dahl gav Virserum ledningen fem minuter in i första perioden i powerplay, men bara minuten senare hade gästande Ronneby kvitterat. Hemmalaget återtog dock igen ledningen kort senare i powerplay genom Jesper Jansson och 2-1 blev ställningen inför den andra perioden.

Jonathan Engdahl skickade in 3-1 för VSGF med halva matchen spelad och därefter inom loppet av två minuter gjorde båda lagen varsitt mål, där Daniel Bertilsson nätade för hemmalaget. Virserums tvåmålsledning (4-2) skulle dock ryckas ifrån dem kusligt snabbt. 33:48 kom Ronnebys reduceringsmål och vid 34:06 hade gästerna kvitterat. Minuten senare tog bortalaget även ledningen i matchen med 5-4, vilket även blev ställningen inför den avgörande sista perioden.

Kvitteringen kom för VSGF i början av slutperioden genom Andreas Lundgren. Med fem minuter kvar av matchen kom hemmalagets 6-5-mål inprickat av Emil Ålund i powerplay.  Matchavgörande 7-5 gjordes i tom bur av Simon Dahl och VSGF kunde efter mycket om och men konstatera tre poäng.

Virserums SGF-Ronneby IK 7-5 (2-1, 2-4, 3-0)
Första perioden: 1-0 (05.30) Simon Dahl (Jim Nordh) spel fem mot fyra, 1–1 (06:37) Joel Söderbom (Johannes Larsson), 2-1 Jesper Jansson (Robin Ekström, Emil Ågren) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 3-1 (28:39) Jonathan Engdal (Karl Torstensson, Sebastian Hägerström), 3-2 (29:55) Fredrik Laurin (Simon Kullberg, Johannes Larsson), 4-2 (30:20) Daniel Bertilsson (Simon Dahl, Christoffer Velander), 4-3 (33:38) Rasmus Alamaa (Sergei Tepljakov) spel fem mot fyra, 4-4 Oskar Koskela (Daniel Petersson), 4-5 (35:15) Douglas Sundelin (Jacob Andersson).
Tredje perioden: 5-5 (46:46) Andreas Lundgren (Jesper Jansson, Hugo Petersson), 6-5 (54:49) Emil Ågren (Robin Ekström, Andreas Lundgren) spel fem mot fyra, 7-5 (58:52) Simon Dahl (Emil Ågren, Ricky Johansson) mål i tom bur.
Skott: 51-28 (18-6, 12-18, 21-4)
Utvisningar, VSGF: 4x2 min. RIK: 5x2 min.