Svensk doldis gjorde sitt första hattrick i NHL

Isac Lundeström gjorde ett sensationellt hattrick – hans första i NHL – hemma mot St Louis. Men Anaheim föll ändå, 4–5 på hemmaisen i Kalifornien.

Isac Lundeström sköt ett hattrick mot St Louis.

Ishockey2021-03-02 08:25

– Sånt händer ju inte varje dag, så det känns kul för mig, och det är bra för mitt självförtroende. Men framför allt var det här en tuff förlust, säger den tidigare Luleåspelaren till Aftonbladet efter de tre målen.

21-åringen hade tidigare den här säsongen gjort sina första NHL-mål för Anaheim. Nu mer än dubblade han målskörden i sin 45:e NHL-match i karriären.

Lundeström inledde målskyttet när han hittade bortre krysset efter fem minuter av första perioden. Men St Louis gjorde sedan fyra raka mål innan Lundeström nätade igen i slutperioden, först 2–4 köksvägen och sedan 3–4 med en styrning. Båda gångerna med assistpoäng för en annan svensk, Rickard Rakell.

Men Anaheim kom aldrig i kapp och är inne i en tung period med sju raka matcher utan seger.

– Vi spelade riktigt bra hockey i tredje perioden. Det gäller bara att göra det i 60 minuter, säger Lundeström till Aftonbladet.

San Joses backstjärna Erik Karlsson är en betydligt mer van NHL-målskytt, men den här säsongen fick han vänta länge på första målet. Karlsson pangade in 4–2 i powerplay när Colorado till slut besegrades med 6–2.

– Alla älskar en när det går bra och när det inte gör det blir det åt andra hållet. Det här är första gången det blivit åt just andra hållet och jag får väl se det som att även det är intressant att uppleva, säger Karlsson till Aftonbladet.