Svensk storförlust efter genomklappning

Fem insläppta mål inom loppet av knappt fem minuter. Damkronorna klappade igenom i andra perioden mot Finland i femnationsturneringen i Ängelholm och förlorade till slut med 2–7.

Emma Söderberg hade en tuff kväll i Sveriges mål och byttes ut i storförlusten mot Finland. Arkivbild.

Ishockey2022-12-16 19:20

Matchen mot Finland i Ängelholm började lovande och Damkronorna tog ledningen med 1–0 genom Sara Hjalmarsson i slutet av första perioden.

Men i den andra perioden kom genomklappningen med sex insläppta mål.

Fem av målen kom inom loppet av 4.54 då Finland gick från 1–1 till 6–1.

Luleåkvintetten Viivi Vainikka, Petra Nieminen, Ronja Savolainen, Jenna Pirttijärvi och Jenni Hiirikoski gjorde varsitt mål.

Målvakten Emma Söderberg, förstemålvakt i både OS och VM, hade en tuff match och byttes ut mot Tindra Holm efter två perioder och sex insläppta mål.

Efter sju raka finländska mål reducerade Lova Blom och fastställde slutresultatet.

Sverige har förlorat två av sina tre matcher hittills och avslutar turneringen mot Tjeckien på lördagen.

Finland har tagit tre raka segrar och leder turneringen före Schweiz.